Суддя Верховного суду проживає в котеджі за 18 млн грн, записаному на тещу – Bihus.Info

Фото: Bihus.Info

Журналісти Bihus.Info встановили, що суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду України Ігор Дашутін разом із родиною живе в елітному котеджному містечку у Києві, однак офіційно там нерухомості не має. Будинок на суму від 18,5 млн грн купила його теща у 2023 році.

Про це ідеться у розслідуванні Bihus.Info

Зазначається, що Дашутін і його дружина Анна не мають ані нерухомості, ані авто у власності. Користуються тільки тим, що належить їхнім родичам.

В останній офіційній декларації суддя вказав, що проживає у квартирі його матері. Квартира на 190 квадратних метрів знаходиться у одному зі столичних ЖК бізнес-класу. Її матір Дашутіна придбала у жовтні 2020 року, одразу ж туди заїхав суддя з родиною.

Однак, як з’ясували журналісти, протягом останніх кількох тижнів Дашутіна та його дружину регулярно бачили в котеджному містечку у Києві. У вересні 2023-го року будинок у цьому містечку придбала теща судді Оксана Лящова. Вартість подібних маєтків там станом на зараз стартує від 18,5 млн грн.

На запитання журналістів щодо проживання в котеджному містечку у Києві, суддя підтвердив, що він і його родина інколи відвідують тещу, але стверджує, що продовжує жити в квартирі матері.

Водночас, за інформацією Bihus.Info, квартиру матері Дашутіна нещодавно цю квартиру виставили на сайтах з продажу нерухомості. Однак, після звернення журналістів до судді оголошення зникло.

Також журналісти помітили автомобілі, якими користуються суддя та його дружина. Дашутін їздить на новому Volkswagen Arteon, який ще не оформлений на нього, оскільки перебуває в лізингу. Його дружина використовує Audi Q8 2024 року випуску, яку у квітні придбала матір судді. Дашутін заявив, що у випадку виходу за межі 180-денного терміну вони внесуть це до декларації, але зазначив, що користуються в основному одним автомобілем.


552

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *