Двох депутатів-втікачів хочуть вигнати з комітетів Ради

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт постанови, яким передбачено виключення двох народних депутатів, які втекли з України і щодо яких порушені кримінальні провадження, з парламентських комітетів.

Про це пише УНІАН.

Серед авторів проєкту постанови “Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання” (реєстраційний номер 12099), голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія та голови комітетів, в які входять ці два народні депутати України.

Проєктом пропонується відкликати Андрія Одарченка з посади члена Комітету з питань антикорупційної політики, а Артема Дмитрука – з посади члена Комітету з питань правоохоронної діяльності.

В пояснювальній записці до проєкту постанови зазначається, що Дмитрук та Одарченко були обрані до комітетів за квотою фракції “Слуга народу”:

“Мета прийняття проєкту – забезпечити ефективну роботу Комітетів Верховної Ради України, яка спрямована на виконання їх функцій і повноважень під час дії воєнного стану”.


322

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *