Рецепт класичної шарлотки з яблуками, яка розкриє ваше смакове відчуття

Шарлотка з яблуками

Шарлотка з яблуками – це простий і смачний десерт, який можна випікати зі звичайних продуктів, які завжди є в холодильнику. Ця страва зарекомендувала себе як один з найулюбленіших випічок у багатьох сім’ях.

Для виготовлення шарлотки з яблуками вам знадобляться такі продукти: яйця, цукор, борошно, сіль, сода, вершкове масло, яблука та родзинки. Приготувати цей десерт досить просто і швидко – всього за 30-40 хвилин.

Спочатку підготуйте яблука – наріжте їх на скибочки і посипте цукром, щоб вони трохи підсолилися. Тим часом збийте жовтки з цукром до однорідної консистенції, додайте вершкове масло та продовжуйте збивати. Потім поступово всипати борошно, додати соду та щіпку солі і знову збити все разом.

В отриману масу додайте якесь вершкове або молочне масло, а потім починайте додавати білки, збиті в щільну піну. Тісто має бути легким і повітряним. Потім змастіть форму маслом і налейте в неї тісто. Верх форми прикрийте шаром яблук або родзинок.

Шарлотку з яблуками потрібно випікати в прогрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин. Після цього витягніть форму з духовки і прикрийте її рушником або кришкою, щоб створити пару. Через 10-15 хвилин вийміть рушник і дайте шарлотці трохи охолонути.

Шарлотка з яблуками і корицею

Шарлотка з яблуками і корицею

Шарлотка з яблуками і корицею – це смачний десерт, який можна приготувати вдома. Для цього вам знадобляться свіжі яблука, борошно, цукор, жовтків і білки, а також кориця для аромату. Почніть з підготовки фруктів – наріжте яблука на кубики і порівну розташуйте їх на дні випічки.

Тепер перейдіть до приготування тіста. Використовуйте мішалку або міксер для збивання жовтків з цукром до однорідної маси. Додайте борошно і соду, перемішайте все добре. У іншій мисці збийте білки з невеликою щіпкою солі до стійкої консистенції і додайте їх до тіста, помішуючи обережно.

Розподіліть тісто рівномірно зверху яблуками в формі. Випікайте шарлотку в прогрітій духовці при температурі 180 градусів протягом півгодини. Щоб перевірити готовність, використовуйте ніж або дерев’яну паличку – якщо вона вийде чисто, то шарлотка готова.

Після випікання витягніть шарлотку з духовки і змастіть її вершковим кремом. Для цього використовуйте вершки з цукром і додайте трохи кориці для смаку. Можна також прикрасити десерт родзинками або іншими сухофруктами.

Шарлотка з яблуками і корицею готова до подачі. Прикрашайте її свіжими фруктами або вершками і насолоджуйтесь цим чудовим десертом зі своєю сім’єю або гостями.

Яблучна шарлотка з вершковим маслом

Яблучна шарлотка з вершковим маслом

Для приготування смачної яблучної шарлотки з вершковим маслом вам знадобляться такі продукти:

  • 3-4 яблука
  • 200 г борошна
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 1/2 чайної ложки соди
  • щіпка солі

Підготуйте всі необхідні інгредієнти перед початком приготування шарлотки. Наріжте яблука на тонкі скибочки і поставте їх на бік. Збийте жовтки з цукром до отримання густої маси. Додайте вершкове масло і продовжуйте збивати.

Потім викладіть яйцеву масу в окрему ємність і почніть додавати борошно, сіль і соду. Змішуйте все добре, доки не отримаєте однорідне тісто. Якщо тісто виявиться занадто густим, можна додати трохи вершкового масла або молока для розрідження.

Випікайте шарлотку в прогрітій духовці при температурі 180 градусів Цельсія протягом півгодини. Після цього вийміть форму з духовки і прикрасьте вершковим маслом зверху. Шарлотка готова до подачі!

Яблучна шарлотка з корицею і родзинками

Яблучна шарлотка з корицею і родзинками

Для приготування смачної яблучної шарлотки з корицею і родзинками вам знадобляться такі продукти:

  • 3 яблука
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 1 чайна ложка кориці
  • 200 г борошна
  • 1 чайна ложка соди
  • щіпка солі
  • 100 г родзинок

Підготуйте яблука: видаліть серцевину і наріжте на тонкі кружечки. Потім зверху яблук посипте корицею і родзинками.

Для тіста використайте вершкове масло. Додайте цукор і збийте масло з цукром до однорідної консистенції. Додайте жовтки і продовжуйте збивати. Всипте борошно, сіль, соду і продовжуйте збивати до отримання густого тіста.

Збийте білки зі щіпкою солі до стійкого пінистого стану. Додайте білки до тіста і обережно перемішайте ложкою, щоб не знищити піну.

Змастіть форму із вершковим маслом і викладіть дно і боки форми тістом. Розташуйте на тісті шар з яблук і родзинок.

Поставте форму в прогріту до 180 градусів духовку і випікайте шарлотку приблизно 30-40 хвилин, аж до золотистого забарвлення.

Вийміть готову шарлотку з духовки і охолодіть її. При подачі можна полити вершковим маслом або посипати цукром.