Завтра вшановують пам’ять преподобної Параскеви: в одному з найбільших храмів Чернівців – урочисті богослужіння

14 жовтня в церковному календарі – день пам’яті святої преподобної Параскеви Тарнавської. Вона народилася 1690 року в селі Тарнавка, що нині належить до Хмельницької області в Україні.

Вона відзначилася своєю духовною силою, мудрістю та великими подвірними заслугами. Параскева відмовилася від світського життя і вибрала духовний шлях. Вона заснувала жіночий монастир у своєму рідному селі, де вела аскетичний спосіб життя, займаючись молитвою, поклонінням і допомогою бідним.

Її духовність і самопожертва привернули увагу багатьох людей, і монастир став центром духовного відродження для багатьох віруючих.

Свята Параскева померла 1771 року, але її духовне наслідство продовжує живти в серцях тих, хто шанує її пам’ять.

14 жовтня Православна Церква вшановує пам’ять преподобної Параскеви Сербської. Саме на честь цієї славної святої, яка народилася в благочестивiй сербській сім’ї, що жила в ХІ ст. в місцевості Єпіват, освячений кафедральний собор (ХІХ ст.) Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ.

З цієї нагоди у кафедральному храмі (вул. Заньковецької, 24) звершуватимуться урочисті богослужіння за участю Преосвященних владик, духовенства та велелюдної громади вірян.

Вірян запрошуємо до спільної молитви та вшанування пам’яті преподобної матері нашої Параскеви.


1 317

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *