Що не можна їсти людям після 60 років — продукти, від яких слід відмовитися

З віком у людей, на жаль, погіршується загальний стан здоров’я, тому варто обережніше ставитися до того, що входить в їхній раціон харчування. Якщо вам вже виповнилося 60 років, дізнайтеся, які продукти краще не вживати в цьому віці, щоб прожити довго і щасливо.

Про це повідомляє Eat This Not That!

Продукти, які краще не їсти після 60

За словами дієтологині з США Бланки Ґарсії, людям за 60 років краще прибрати зі свого раціону харчування продукти, які пройшли високий ступінь обробки. У цьому випадку йдеться про такі популярні продукти харчування, як:

Чіпси
Морозиво
Випічка
Напівфабрикати

Річ у тому, що в цих продуктах немає поживних елементів, які відновлюють тканини і клітини людини. Однак до їхнього складу входить багато цукру, барвників і рафінованих вуглеводів, через що вони можуть призвести до збільшення ваги і порушити баланс поживних елементів.

Що варто їсти людям після 60 років

Дієтологи наголошують, що не слід повністю виключати зі свого раціону вживання вуглеводів. Можна почати їсти такі альтернативні продукти, як:

Макарони з твердих сортів пшениці
Коричневий рис
Цільнозерновий хліб

Вживаючи ці продукти, організм може отримати потрібну кількість клітковини, тобто людина довше відчуватиме себе ситою.

А щоб отримати рослинний білок, який також вважається корисним для здоров’я, треба їсти такі продукти, як:

Гриби
Квасоля
Кіноа
Сочевиця

До того ж медики рекомендують людям після 60 років пити більше води, щоб зменшити свою вагу, знизити ризик розвитку ожиріння і виникнення діабету другого типу.


447

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *