Відспівали померлу від COVID-19 Діану Родікову: з ким залишаться її осиротілі 13 дітей

Відспівали померлу від COVID-19 Діану Родікову: з ким залишаться її осиротілі 13 дітей
У Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві відспівали 45-річну Діану Родікову, маму 13 дітей. Вона померла напередодні від ускладнень коронавірусу — за тиждень після того, як цю саме хворобу не пережив її чоловік Володимир. Йому було 44 роки.

Про це 31 березня йдеться в сюжеті ТСН

На подвір’ї Михайлівського Золотоверхого цього дня були фото, білі квіти та білий купол над закритою труною.

“У нас за півроку — три смерті. Спочатку померла мама, потім брат 20 березня і слідом його дружина. Для нас це, звичайно, дуже великий стрес. Дітям зараз дуже важко, тому просили у дітей інтерв’ю не брати. Вони дуже переживали, щоб їх не роз’єднували”, — говорить сестра Володимира Родікова Світлана Косаренко.

Подружжя Родікових мало 5-х рідних та 8-х усиновлених дітей. З них двоє вже повнолітні. Колись родина Родікових переїхала до Києва з окупованої Макіївки.

На Київщині подружжя створило будинок сімейного типу, де були вихователями. Він тепер стоїть порожній із гербом над вхідними дверима. Сусіди — у шоковому стані. Тут кажуть, що померлих любили усі.

А у селищній раді розповідають, що коли Володимир помер, Діані заборонили про це казати, аби боролася. Та вірус виявився сильнішим. Там запевняють, будинок залишиться за родиною. Не буде проблем із опікунством. Бо опікункою неповнолітніх братів та сестер вже зголосилися бути їхня старша сестра з чоловіком.

Допоки ж діти побудуть разом у центрі реабілітації, з ними працюють психологи. Опікуються родиною і представники церкви. Натомість їх старша сестра просить одне — запам’ятати їхніх батьків.

Нагадаємо, що у Київській області через COVID-19 13 дітей залишилися без обох батьків. У столичній лікарні від ускладнень коронавірусу померла багатодітна матір Діана Родікова. За тиждень до цього пішов із життя її чоловік Володимир.


311