Запалили заупокійну свічку: стала відома причина трагедії у лікарні на Івано-Франківщині

Вибух із пожежею на першому поверсі Косівської центральної районної лікарні стався через грубе порушення правил пожежної безпеки.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

Зокрема, як з’ясувалося, у реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем. Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від covid-19, один із співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети… У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути.

“Саме дії людини – її необізнаність щодо елементарних законів фізики та нехтування правилами безпеки призвели до непоправних втрат. За таку страшну помилку і людям, і державі довелося заплатити дуже високу ціну – загинуло троє людей.

Наразі лікарі борються за життя тих, хто отримав травми, а ДСНС проведе невідкладні перевірки лікарень на стан пожежної безпеки”, – йдеться у повідомленні.

Також рятувальники закликали керівників медичних установ суворо заборонити використання відкритого вогню в реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання.

Слідчі по закінченні огляду місця події вирішуватимуть питання про відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, у ніч на 29 грудня в палаті реанімаційного відділення на першому поверсі Косівської центральної районної лікарні стався вибух з подальшою пожежею. В Івано-Франківську обласну клінічну лікарню госпіталізували трьох медиків, двоє з них – у критичному стані.


511