Як зробити полицю для кухонного посуду та книжок своїми руками?

Поличка для взуття для кухні і для книг своїми руками

Чи верете ви у силу власних рук? Якщо так, то вам, напевно, знайома потреба робити все самостійно. І не тільки тоді, коли немає грошей на купівлю готових виробів. Адже саме виготовлені вами предмети мають особливий шарм, виконані з любов’ю та увагою до деталей.

Одним з таких предметів може бути красива поличка для взуття на кухню або для книг у вітальню. Адже як часто зустрічкаємо той самий куточок, де взуття або книги будуть розкладені безладно, займаючи багато місця.

Тож чому б не влаштувати цей простір таким чином, щоб він виглядав охайно й красиво? Не так вже і важко спорудити поличку зі своїми руками. Потрібно всього лише тільки зібрати всі необхідні матеріали: дерев’яні дощечки, цвяхи або гвинти, фарбу і кисть. Так само, якщо хочете прикрасити поличку, то вам також знадобляться різні малюнки чи фото, які можна кріпляться на поверхні полички.

Різновиди поличок

Різновиди поличок

Зазвичай полички використовуються для зберігання різних предметів. Їх можна використовувати не тільки на кухні для посуду, але й у залі для книг чи в ігровому куточку дитини для іграшок.

Якщо ви хочете самостійно спорудити поличку своїми руками, то багато варіантів зібрати її з дерев’яних дощок. Наприклад, можна зробити полицю, яка кріпиться до стіни, а на цих полицях вже можна буде зберігати різні предмети.

Існує ще один цікавий спосіб зробити поличку для іграшок – з використанням ваших старих книжок. Дуже гарно виглядають такі полички, як на кухні, так і в дитячій кімнаті. Для цього потрібно вибрати старі книжки, з’єднати їх двома боками і кріпити на стіну.

  • Додаткова інформація: книжкові полиці можна прикріпляти до стелі знизу, інколи декількома іграшками можна “довисіти” шнурочками за читаннями цих книжок, зібраними в чорнилі внутрішньо.
  • Ще один варіант – це зробити поличку своїми руками з крейди. Для цього потрібно взяти звичайні дерев’яні полиці, побілити їх крейдою і прикріпити до стіни. З такою крейдовою поличкою ви зможете робити записи, наприклад, замовлення з магазину або список речей, які потрібно купити.

    З чого почати і як зробити

    З чого почати і як зробити

    Якщо ви мрієте про поличку для кухні або поличку для книг своїми руками, то для початку потрібно визначитися з матеріалами. Ваша поличка може бути зроблена з різних матеріалів, наприклад дерева або ДСП. Вибір залежить від вашого бажання і фінансових можливостей.

    Якщо ви хочете спорудити поличку з дерев’яних пластин, то потрібно виміряти необхідні розміри, завести безпосередньо на місці кріпильні елементи. За допомогою двох дерев’яних дощок, які служитимуть основою, проведіть крайню осі нижньої полички. Потім додайте ще дві планки крізь діагональ на внутрішню частину опори. Після цього прокладіть прогонку та біля основи полички приверніть до нужного вам служби кухонного столу. На кінці вертикально, горизонтально рядом з джерелом світла кріпиться візерунок.

    Якщо ж ви хочете, щоб поличка була зроблена самостійно з ДСП, то ви можете зібрати її, наприклад, з двома вертикальними полицями і горизонтальною перегородкою між ними. Виберіть розмір, який вам підходить, і виріжте деталі з ДСП. Зберіть конструкцію за допомогою шурупів і склейте веніки зі смоли. Потім можете покрить поличку вирізаним зі ДСП декоративними елементами або наклейкою.

    Не забудьте також про кріпильні елементи для поличок. Спеціальні кронштейни, які кріпляться до стіни або потолка, допоможуть вам забезпечити надійну фіксацію вашої полички. Для книжкової полички, наприклад, підберіть кронштейни, які можуть утримувати велику масу книг. Якщо ви хочете, щоб поличка прикрасила вашу кухню, оберіть кронштейни, які заглиблюють після монтажу, забезпечуючи надійну фіксацію предметів.