Порошенка хочуть доставити до суду примусово – уже є рішення про затримання

Печерський суд Києва ухвалив рішення про затримання експрезидента України Петра Порошенка.

Про таке рішення розповів під час брифінгу у середу, 12 січня, адвокат колишнього глави держави Ігор Головань, пише Главред.

За його словами, його підзахисного хочуть примусово доставити до зали суду.

“Існує така собі ухвала про затримання Петра Порошенка з метою його доставлення до суду, і існує клопотання Офісу генерального прокурора про застосування до Петра Порошенко запобіжного заходу”, – заявив адвокат.

П’ятий президент України повернеться до Києва 17 січня, він прибуде рейсовим літаком із Варшави о 9:00 ранку. Про це повідомила пресслужба політичної партії “Європейська солідарність”.

Зазначається, що Порошенко зараз перебуває у Брюсселі, де проводить важливі міжнародні зустрічі, у тому числі по лінії НАТО. Зокрема, він обговорює питання стягування російських військ до українського кордону і присутність російських військових у Казахстані.

“Раджу Банковій не витрачати кошти на незаконне зовнішнє спостереження і прослушку – ми інформуватимемо вас про кожний крок, який наближає додому. Так само не раджу владі лякати мене арештом прямо в аеропорту. Я повертаюся 17 січня о 9 ранку”, – процитували у пресслужбі слова Порошенка.

Справа Порошенка

Колишнього президента України Петра Порошенка звинувачують у державній зраді. У справі йдеться про постачання вугілля з ОРДЛО та сприяння терористичним організаціям.

Коли 17 грудня 2021 року представники ДБР намагалися вручити йому повістку у цій справі, Порошенко від них втік. Після цього його помітили у Стамбулі – він зустрівся із Вселенським патріахом. Потім Порошенко вирушив до Варшави, де перебуває і досі.

6 січня Печерський суд столиці наклав арешт на майно п’ятого президента України. Пізніше стало відомо, що арешт був накладений на майно згідно з даними у держреєстрах – це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.


174