Італійська панна кота встигла завоювати весь світ завдяки унікальному смаку, що нагадує морозиво, і простоті в приготуванні.
Своїми секретами поділилася блогер Alina FooDee.
Для панна кота знадобиться всього п’ять хвилин і чотири інгредієнта:
Шоколад чорний 58% – 170 г
Молоко – 250 г
Вершки – 250 г
Желатин швидкорозчинний – 15-20 г (чим більше желатину, тим стабільніше і щільніше десерт) + 100 г молока
Какао для посипання
Покрокове приготування десерту
Залийте желатин молоком і залиште на 1-2 хвилини, щоб він набух. Потім поставте миску з желатином в миску більшого розміру з дуже гарячою водою. Залиште на 5 хвилин, за цей час желатин повністю розчиниться.
Подрібніть шоколад. Нагрійте молоко і вершки до гарячого стану, але не кип’ятіть.
Залийте шоколад гарячими вершками з молоком. Дочекайтеся, поки шоколад розтопиться.
Змастіть форму рослинною олією, щоб легко дістати готовий десерт (підійде силіконова форма). Вилийте масу в форму, поставте в холодильник на 3-4 години для стабілізації.
160