«Це було сильно»: у мережі жваво обговорюють виступ Зеленського на Мюнхенській конференції

Президент Володимир Зеленський виступив сьогодні на Мюнхенській конференції. Там він закликав союзників просто зараз запровадити санкції проти Росії та надати Києву гарантії безпеки.

У мережі користувачі діляться своїми враженнями від промови Зеленського, здебільшого позитивними.

Зокрема, Зеленський розпочав виступ зі слів: “Україна хоче миру, Європа хоче миру, світ каже, що не хоче воювати, а Росія — що не хоче нападати. Хтось із нас бреше — це ще не аксіома, але вже не гіпотеза”. Він розповів, що два дні тому перебував на Донбасі, де “пролягає межа війни та миру”.

За словами президента, Росія кинула виклик глобальній безпеці, а “байдужість інших країн робить їх співучасниками злочину”. Зокрема, Організація Об’єднаних Націй, “яка має захищати мир і світову безпеку, не може захистити себе”, коли один із її членів анексує територію іншого.

Зеленський вимагає “чесних відповідей” про перспективи членства України в НАТО — “не потрібно нам говорити про дати нападу, а краще згадати про інші дати – вступу в НАТО та ЄС”.

У мережі користувачі позитивно відреагували на слова президента. Багато хто назвав його виступ “сильним”, “вартим уваги”. Користувачі пишуть:

[b]
381