«Витискатимемо по максимуму»: Кулеба підтвердив зустріч із Лавровим у Туреччині 10 березня

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив зустріч з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим 10 березня у Туреччині на тлі повномасштабного вторгнення Росії.

За його словами, очікування від зустрічі в української сторони “стримані”, пише НВ.

“Готуємось до переговорів із моїм російським колегою, міністром Лавровим. Завтра вони відбудуться. Ми дуже серйозну зараз проводимо роботу для того, щоб максимально ефективно провести їх. Але відверто скажу вам, що очікування у мене від переговорів стримані. Я не покладаю на них якихось завищених очікувань, але, безумовно, будемо витискати по максимуму”, — сказав він у відеозверненні.

За словами Кулеби, інтересом української делегації є припинення вогню, визволення територій України та вирішення всіх гуманітарних катастроф, створених російською армією.

Міністр наголосив, що завдяки діям сил оборони України та їхньому героїзму, непорушності позиції президента України Володимира Зеленського, спільним скоординованим діям України з партнерами щодо запровадження санкцій, підтримці оборони України та ізоляції Росії, він їде на переговори з Лавровим із сильної позиції.

“Ми сильні, впевнені в собі, будемо витискати максимум на користь України та українського народу. Що ми отримаємо на виході – це вже інше питання, це залежить у тому числі від того, з якими інструкціями та директивами їде на ці переговори пан Лавров”, — резюмував він.


320