Українська діаспора в Румунії передала Україні понад 700 тонн гуманітарної допомоги: до списку увійшла Буковина

Філії Союзу українців Румунії (СУР) відправили до України п’ять гуманітарних конвоїв, які складалися з 36 вантажівок.

Про це повідомила Філія Союзу українців Румунії у Фейсбук.

Зазначається, що допомога була доставлена до Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей, звідки була перерозподілена біженцям з Центральної та Східної України, а також відправлена у міста, які перебувають під обстрілами російських військ.

“Загалом в Україну вже було відправлено понад 700 тонн продуктів першої необхідності, зібраних у приміщення Союзу українців Румунії. Уся гуманітарна допомога була перевезена на вантажівка членів СУР або волонтерів чи донорів і передана представникам української місцевої влади на пунктах пропуску румунсько-українського кордону Сірет-Порубне, Сігету-Мармацієй-Солотвино, Халмеу-Дякове”, — повідомили в СУР.

Крім того, представники СУР наразі перебувають на пунктах пропуску, розташованих на кордоні з Україною і надають всю необхідну підтримку. Їх можна впізнати за бейджами з надписом та логотипом СУР.

Союз українців Румунії подякувала усім суб’єктам підприємницької діяльності, неурядовим організаціям та волонтерам, які долучилися та зробили свій внесок в успішну доставку п’ятьох гуманітарних вантажів для біженців, які знаходяться як на румунсько-українському кордоні, так в західних областях України.


231