Окупанти силоміць вивозять людей з Маріуполя на територію РФ

Російські окупанти силоміць вивезли кілька тисяч мешканців Маріуполя на територію Росії, зокрема до віддалених регіонів.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада з коментарем мера Вадима Бойченка.

Окупанти вивозили мешканців Лівобережного району, а також громадян, які переховувалися в сховищі під будівлею спорт-клубу. Переважно в укритті перебували жінки й діти.

“Те, що сьогодні роблять окупанти – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Складно уявити, щоб у 21 столітті людей насильно вивозили в іншу країну. Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі і почали вивозити маріупольців. Всі військові злочини з боку Росії мають отримати найжорсткіше покарання”, – повідомив Бойченко.

У цих районах точилися активні бої, тому підрозділи Збройних сил України відійшли від спорт-клубу та житлових будинків, щоби не привертати вогонь російських окупантів на місця, де перебуває цивільне населення. Як стверджує Маріупольська міськрада, цим скористалися вороги й захопили мешканців.

Їх силоміць вивезли до Росії, але спершу розмістили у фільтраційних таборах. Після перевірки документів та мобільних телефонів, частину надіслали до віддалених регіонів РФ, доля ще однієї частини маріупольців – невідома.


333