Вторгнення РФ в Україну: оперативна інформація від Генштабу

Оперативна інформація станом на 18.00 26.03.2022 щодо російського вторгнення від Генштабу

▪️Окупанти проводять заходи прихованої мобілізації та зняття техніки з довготривалого зберігання. За наявною інформацією техніка знаходиться у вкрай незадовільному технічному стані та розукомплектована.

▪️Російські загарбники продовжують активне використання транспортної мережі республіки Білорусь. Відмічається зростання кількості повітряних перевезень військових вантажів з території РФ.

▪️В населених пунктах Херсонської області фіксується посилення терору місцевого населення з боку окупантів. Здійснюють обшуки в будинках з метою виявлення учасників АТО/ООС, військовослужбовців, волонтерів та членів їхніх сімей. Мають місце численні факти викрадення жінок та катування місцевих жителів.

▪️В окремих населених пунктах Чернігівської області окупанти здійснюють примусове розповсюдження так званої “гуманітарної допомоги” серед місцевого населення з метою створення пропагандистських репортажів російськими ЗМІ.

▪️На тимчасово зайнятих територіях противник продовжує нарощувати систему блокпостів з метою перешкоджання переміщення місцевого населення.

▪️Диверсійно-розвідувальні групи противника, що знаходяться на території Київської області не полишають спроб проникнення до столиці. Диверсанти переодягаються у цивільний одяг та використовуюють викрадені у цивільного населення автомобілі.


485