Сет из украинских вариаций: “Салат «Гніздо кульбаби»”, “Салат «Гніздо перепілки»”, “Салат «Гніздо солов’я»”

Салат «Гніздо глухаря»

Салат «Гніздо глухаря» – це один з класичних варіантів салату, який часто прикрашає святкове застілля. Він виглядає дуже оригінально завдяки своїм зубчикам та яркому зеленому кольору. Головну ролю в цьому блюді відіграє картопля, яку треба відварити і протерти на рендері. Також, важливо додати комбінацію маринованих огірків і моркви, які обсмажуються разом з курятини. Інгредієнти додаються шарами, що створює ілюзію гнізда глухаря.

Починаємо приготування з варіння картоплі. Товщина шару приблизно 2 см. Прошарок картоплі перемішуємо з 3 яйцями та 2 столовими ложками майонезу. Готуємо перепелині яйця, очищаємо і розділяємо на жовток і білок. Жовтки розтирамо з майонезом і зеленню. Зелень може бути будь-якою – петрушкою, кропом або зачином. Білок ріжемо на шматочки та викладаємо у ямку в центрі салату. Зверху покриваємо зубчиками вареної моркви.

Переводимо увагу на мариновані огірки. Обсмажуємо без масла декілька хвилин у розігрітій сковороді, перемішуємо з яйцями і сирком. Все обсмажуємо ще декілька хвилин і загорнутий шар огірків викладаємо на верхній шар картоплі. Посолити і покришити плавленим сиром. Завдяки такому складу салат виглядає як справжнє гніздо глухаря.

Останнім шаром є шар курятини. Застілля рецепту додається інгредієнт, що його надають яйцям чорнослив. Курячі грудки обсмажити на сковороді, нарізати на шматочки та перемішати з яйцями. Видавіть на огірки. Рекомендується приблизно 3 шари сирку на салаті. Та ні в якому разі не забудьте просолити салат та приправити його на свій смак! Завершуємо приготування салату «Гніздо глухаря» закритими площинками з картоплі. Утворюємо гнізда, прикрашаємо зеленню.

Підготовка продуктів

Підготовка продуктів

Перед початком приготування салату «Гніздо глухаря» необхідно обговорити інгредієнти. Для цієї страви потрібно об’єднати такі складові:

  • курячі грудки;
  • картоплю;
  • моркву;
  • мариновані огірки;
  • чорнослив;
  • плавлений сирок;
  • маєток;
  • зелень маточки;
  • майонез;
  • сіль;
  • соєвий соус;
  • масло.

Курячі грудки розділити на три частини та приготувати відвар. Якщо ви користуєтеся картоплею, то її необхідно очистити та відварити.

Моркву також очистити та натерти на тертці. Плавлений сирок розрізати на невеликі шматочки або перемішати з майонезом. Огірки необхідно нарізати на кубики, а чорнослив розрізати на смужки чи кубики.

Приготувати яйця відварними або перепелиними. Якщо ви хочете зробити класичний варіант салату, то яйця потрібно розділити на білки та жовтки.

Залежно від власних вподобань, грудки можна попередньо фаршировати маринованими огірками або просто обсмажити їх. Також можна надати салату трохи цікавіший смак, додавши до курятини соєвий соус або інші приправи за власним смаком.

Картоплю потрібно очистити та відварити до стану, коли вона буде готова до розтертя на картопляний пюре. Товщина масла у пюре регулюється за вашим смаком.

Тепер, коли всі інгредієнти підготовлені, можна розпочинати створення салату «Гніздо глухаря».

Рецепт 1

Рецепт 1

Салат «Гніздо глухаря» – це варіант класичного салату, який можна приготувати вдома за кілька простих кроків. Для його приготування нам знадобляться: майонез, картопля, яйця, курячі грудки, сирок, огірки, морква, чорнослив, зелень та соус на основі соєвий. Цей салат прикрашаємо трьома яйцями, маринованими зубчиками часнику та зеленню.

Спочатку варіант з картоплею. Картоплю треба відварити, очистити і перемішати з дрібними кубиками плавленого сирка та яйцями. З цієї маси формуємо гнізда. Потім розділити на три групи. В одну додаемо мелко нарізану зелень, в другу – шинку, в третю – чорнослив.

Для наповнення: обсмажити шинку з огірками та морквою, добавити трохи майонезу. Все перемішати і викласти на гнізда з картоплі. Покришити зверху маринованими помідорами та вершковим маслом.

Цей салат відрізняється використанням курятини замість м’яса, і завдяки використанню плавленого сирку його легко розділити на окремі гнізда. Також він дуже ситний і має приємний смак завдяки соусу на основі соєвого соусу.

Салат «Гніздо глухаря» дуже популярний на святкових застіллях і виходить відмінним доповненням до будь-якого блюда. Він має неповторний смак завдяки поєднанню курячих грудок з картоплею, яєчними майонезом і свіжою зеленню.

Рецепт 2

Рецепт 2

Класичний салат «Гніздо глухаря» замість картоплі можна приготувати з яєчними макаронами. Для його приготування відварити курячі грудки та картоплю. Курятину розділити на невеликі шматочки, обсмажити на маслі, а картоплю нашати на кубики. Огірки та моркву також нашинковати. Чорнослив нарізати на кубики. Зелень обрізати.

Для приготування соусу обєднати майонез, соєвий соус та зелень. Перемішати до однорідності. Яйця варіти до твердості, очистити та розділити на білки та жовтки.

На тарілку зробити салатну підкладку з яйць. Ділянку в яєчній масі дуже тонко засипати морквою. Додати кульки з картоплі. Виймаємо з маринованих огірків зубочистки та гніздини покласти в гнізда шматочки курятини та перепелині яйця. Все прикрашаємо зеленню та чорносливом. Замість картоплі можна використовувати плавлений сирок.

Рецепт 3

Салат «Гніздо глухаря» має красиву особливість у формі гнізда. Щоб приготувати це блюдо, потрібно відварити три яйця майже до крутого стану. Після того як відварені яйця охололи, їх потрібно очистити і розділити на білки та жовтки.

Курячі жовтки перемішати з майонезом і змішати зі смаженою курятини. Один з яйцьних білків перетерти на ситі зубчики, а інший розділити на половинки.

На салатну тарілку покласти гніздо зі смаженою курятини і трьох яєчних білків. У ямку по центру гнізда помістити курячі жовтки з майонезом. Покрити центр гнізда половинками яйцьних білків.

Зверху навколо гнізда розташувати обсмажені картоплю, сирок, моркву, кріп та маринованих огірків. Все гарно покрити майонезом і прикрасити зеленню.

Рецепт цього салату також можна варіювати. Наприклад, замість курячої котлети можна використовувати перепелині яйця або навіть чорнослив у куріному салаті. І додати картопельних оладок замість картоплю чи кріпу. Соус може бути і не майонез, а соєвий або класичний масла.

Все залежить від вашого смаку та ваших уявлень про це блюдо. Але в будь-якому варіанті гніздо глухаря завдяки курятині, картоплі та соусу, надають салату неповторного смаку і вигляду.

Рецепт 4

Дуже оригінальний варіант подачі класичного салату «Гніздо глухаря» з грудок курятина і картопля. Якщо ви хочете приготувати щось особливе для святкового застілля, цей рецепт саме те, що вам потрібно!

Для початку обсмажуємо на сковороді одну грудку курятини, поки вона не стане золотистою. Потім варимо картоплю в шкірці, чистимо її і нарізаємо тонкими кружечками.

Бортики салатної тарілки змащуємо маслом. Зубчики часнику тріщить, а потім додаємо їх до цибулини, обсмажуємо, додаємо картоплю та курятину, перемішуємо.

Розділим комбінацію на дві частини: один покришаємо майонезом, а іншу обсипаємо чорносливом. Після цього знову покришаємо всі шматки сметаною з маслом. Такого солодкого та м’ясистого салату ви ще точно не куштували!

Рецепт 5

Рецепт 5

Дуже смачним варіантом салату «Гніздо глухаря» є класичний рецепт з курячими грудками. Для його приготування необхідно відварити курятину в осолоному воді, а потім розділити на невеликі шматочки.

Далі обсмажте на рослинному маслі картоплю до золотистої корочки, обсмажування додасть блюду надзвичайно смачний смак. Якщо хочете зберегти більше корисних властивостей картоплі, можна варити її в електроварильній пічці або подрібнену. Розділити картоплю на групи.

Мариновану моркву обрізати на тонкі соломки та засипати сіллю і маринувати 15 хвилин. Це надає їй м’якість і приємний смак. Зелену цибулю порізати ножем. Перепелині яйця варити вкруткого окреме. Дайте їм охолонути, а потім аккуратно очистити.

Салат «Гніздо глухаря» викладається на видовжених бортах, розташованих на зеленому листі салату. Сформуйте грудку, пошарово викладаючи картоплю, курячі грудки, мариновану моркву та зелену цибулю. Поміж шарів можна додати солені огірки чи солодкий чорнослив.

Глухаря можна оформити за допомогою перепелиних яєць і майонезу. Покришити все майонезом рівномірного густого шару. Потім, завдяки майонезу, гніздо зберігає товщину і його легше креативно прикрасити.

Звертаю увагу, що для такого салату можна обсмажити картоплі навіть в соєвому маслі, то сирок в такому блюді обєднає можливості дуже широкої і дуже малою порцією.