Співавтор законопроєкту щодо зміни тексту Гімну України після шквалу критики запропонував обговорити це питання пізніше

Один із авторів законопроєкту щодо зміни тексту Державного Гімну України, нардеп Іван Юнаков запропонував обговорити цей законопроект після війни.

Таке рішення нардеп ухвалив після шквалу критики, пояснив Юнаков.

“Отримав дуже багато відгуків про ініціативу зміни деяких слів гімну України, до якої я долучився! Дякую за це! Переважна більшість підтримує, але звучать і гучні голоси тих, хто проти! А ми якраз і відрізняємося від ворога тим, що чуємо один одного. Питання надзвичайно чутливе. Тут немає чорно-білих рішень, потрібен суспільний діалог. Війна триває і зараз не час для сварок в нашій спільній хаті. Давайте повернемось до цієї теми після нашої Перемоги. А поки призупинимо просування законопроєкту”, – написав Іван Юнаков.

Іван Юнаков, фото з фб-сторінки нардепа

У коментарях під дописом більшість підтримала це рішення нардепа.

Як відомо, двоє нардепів запропонували змінити текст Державного Гімну. Зокрема, авторами ідеї є народні депутати від “Слуг народу” Іван Юнаков та Георгій Мазурашу родом із Буковини. Вони зареєстрували у Верховній Раді відповідний законопроєкт.

Нардеп Георгій Мазурашу

На думку авторів законопроєкту, зміна тексту наповнить гімн новим змістом і характером.

“Процвітає України її слава й воля!
Вже нам, браття-українці, усміхнулась доля!
Гинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
Бо пануємо ми, браття, у своїй сторонці”, – такими народні депутати пропонують зробити перші рядки Гімну.

Така ініціатива викликала хвилю обурення громадськості. Буковинська мережа спалахнула коментарями. Здебільшого люди пишуть, що пропозиція “не на часі”, а авторам законопроєкту радять “захищати Україну”.


322