Секрети виготовлення ніжних млинців з дірочками на основі молока та кефіру

Рецепт тонких млинців з дірочками на молоці і кефірі

Млинці – це готове в секунди рішення на сніданок або обід. Виливаємо продукти в миску, додаємо молоко, кефір і інші інгредієнти. Завдяки додаванню кефіру у тісто млинці виходять дуже ніжні і тонкі, а додавання соди робить їх повітряними, з дірочками.

Для приготування цих чудових млинців на молоці і кефірі нам знадобиться така кількість інгредієнтів:

– 250 мл молока

– 250 мл кефіру

– 2 яйця

– 200 г борошна

– 1 ч.л. соди

– 1 ст.л. цукру

– сіль за смаком

Починаємо приготування цих тонких млинців з дірочками. У миску виливаємо молоко і кефір, додаємо яйця, цукор і сіль. Змішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції.

Додаємо борошно і соду, і знову ретельно перемішуємо, щоб уникнути комочків. Тісто повинно стати рідким і не густим.

Розігріваємо сковорідку на середньому вогні. Змащуємо її невеликою кількістю масла або олії. Виливаємо тісто на сковорідку, розподіляючи його по всій поверхні за допомогою віночка або спеціальної лопатки для млинців.

Після кількох хвилин, коли одна сторона млинців буде підрум’яненою і з’являться дірочки, перевертаємо їх і смажимо ще кілька хвилин. Готові млинці видаляємо із сковорідки і продовжуємо так само з рештою тіста.

Завершуючи приготування цих надзвичайно смачних млинців, можна подавати їх з різними начинками – згущеним молоком, сирним кремом, шоколадом або просто зі сметаною і варенням. Приємного апетиту!

Млинці на молоці

Млинці на молоці

Рецепт тонких млинців на молоці і кефірі – це прекрасний спосіб приготувати смачну і харчову страву. Для приготування цих млинців нам знадобиться таке набір продуктів: молоко, кефір, яйця, борошно, сіль, цукор, соди та інші інгредієнти за смаком.

Спочатку ми змішуємо яйця з молоком і кефіром в мисці. Додамо трохи цукру та солі для смаку. Потім поступово додаємо борошно, перемішуючи тісто, щоб уникнути утворення комочків. Додамо соду для пухкості млинців і перемішаємо ще раз.

Отриману масу треба трохи залишити, щоб вона “відпочилася” протягом 10-15 хвилин. Після цього можна приступати до приготування млинців.

Розігріваємо сковороду на середньому вогні і змащуємо її розтопленим маслом або олією. Виливаємо масу тіста на сковороду тонким віночком, рухаючись з центру до країв. Таким чином отримуємо тонкі млинці з дірочками.

Млинці готуються дуже швидко – всього кілька секунд з кожного боку. Очікувати, поки млинці золотисті, не варто, вони дуже швидко готові. Готові млинці складаємо на столі і продовжуємо готувати інші.

Підавати млинці можна з різними начинками: медом, згущеним молоком, ягідним джемом або сирним кремом. Також гарно пасує свіжий фрукт або ягоди. Смакота готова!

Приготування

Приготування

Для приготування цих чудових тонких млинців з дірочками на молоці і кефірі, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 склянки кефіру
  • 1 склянка молока
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки цукру
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 2 склянки муки

Спочатку змішуємо кефір і молоко в одній мисці. Додаємо яйця і ретельно перемішуємо. Додаємо цукор, сіль і соду, ще раз перемішуємо.

Тепер поступово додаємо муку, продовжуючи змішувати, поки не отримаємо однорідну масу без грудочок. Тісто має бути рідким, але не розбитим.

Розігріваємо сковороду на середньому вогні, змащуємо її трохи масла або розплавленого масла. З допомогою половника або великої ложки, виливаємо невелику кількість тіста на сковороду, роблячи обертами з віночком, щоб утворилися дірочки.

Готуємо млинці з обох сторін до золотистого кольору. Готові млинці кладемо на тарілку і продовжуємо змащувати сковороду маслом та виливати тісто до його закінчення.

Подаємо млинці з дірочками на молоці і кефірі гарячими зі згущеним молоком, варенням, сиропом або іншими смаколиками за вашим бажанням. Смачного!

Млинці «Рішельє»

Млинці «Рішельє»

Млинці «Рішельє» – це відмінне поєднання тонких млинців зі смачним начинкою згущеним молоком. Цей рецепт стане чудовим варіантом для сніданку або десерту.

Для приготування цих млинців, спочатку потрібно приготувати тісто. У миску зливаємо кефір і молоко, додаємо яйця та соду. Змішуємо ці інгредієнти до однорідної маси. Далі поступово додаємо борошно і знову перемішуємо, щоб уникнути утворення комочків. Тісто повинно бути рідким, але не розбавленим.

Потім розігріваємо сковороду і зливаємо тісто ложкою, розподіляючи його по дну рівномірно. Млинці потрібно смажити з обох сторін до золотистого кольору. Якщо тісто знаходиться на сковороді, можна обернути млинці віночком або лопаткою. Готові млинці кладемо на тарілку і продовжуємо смажити решту тіста.

Готові млинці можна подавати на стіл гарячими або прохолодними, згущеним молоком або іншими додатками за смаком. Цей рецепт гармонійно поєднує ніжне тісто із харчовою начинкою, створюючи приємний смаковий дует. Приємного апетиту!

Заварні млинці

Заварні млинці

Заварні млинці – це чудовий варіант млинців, який можна приготувати зі згущеним молоком та кефіром. Для приготування цих ніжних і тонких млинців потрібно згущене молоко, готове тісто та кефір. Рецепт заварних млинців дуже простий і не займе багато часу.

Щоб приготувати заварні млинці, спочатку треба приготувати тісто. Для цього змішуємо згущене молоко, кефір і харчову соду в миску. Додаємо борошно і знову перемішуємо. У результаті маємо готову масу для тіста.

Поставте на плиту каструлю з кип’ятком і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і почніть виливати тісто на розігріту сковороду, рухаючись від центру до країв. Це робиться для того, щоб у млинцях утворилися дірочки.

Після того, як млинці підрум’яніть з одного боку, переверніть їх і підрум’яніть з іншого. Готові млинці можна подавати на стіл зі згущеним молоком, сиропом або будь-яким іншим соусом за смаком.

Приємного апетиту!