Арестович назвав три ймовірних цілі російських військ під Херсоном

Російські окупанти завершують формування угруповання на херсонському напрямку, його завданнями може бути похід у бік Миколаєва, Кривого Рогу або зупинка наступальних дій ЗСУ в районі траси Миколаїв-Херсон (поблизу селища Посад-Покровське).

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович під час прямого ефіру з Марком Фейгіним.

За його словами, росіян також турбують плацдарми ЗСУ на березі річки Інгулець в районі Давидового Броду.

“На тій стороні десь штук 15 БТГ – на правій, на лівій в якості ближніх тилів 4-6. Ще є угрупування трохи південніше, яке там добирає. В цілому на театрі [бойових дій] близько 30”, – розповів він.

Відповідаючи на питання, чи достатньо цих сил для початку наступу на Миколаїв, Арестович повідомив, що ці БТГ “биті й дуті”.

“Це міцно пошарпані війська, які не можуть похвалитися повним штатом, настроєм”, – додав він, підтвердивши три успішних удари ЗСУ по складах боєприпасів в Херсонській області. Напередодні, зазначив Арестович, під удар потрапив Антонівський залізничний міст.

На думку Арестовича, окупанти, які знаходяться на Херсонському напрямку – “небіжчики і смертники”. “Мені їх по-людськи шкода, а по – військовому – ні”, – сказав він.

Арестович також переконаний, що ресурсів для наступу у ворога на півдні немає. У тому числі через успішні удари ЗСУ по мостах через Дніпро.


129