Росіяни накопичують техніку та військових на ЗАЕС, станція працює з ризиком

Російські окупанти стягують свою техніку та військових на територію Запорізької АЕС. Наразі станція продовжує працювати з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Енергоатому.

“Вчора, 22 серпня 2022 року, до ремонтної зони станції окупанти додатково завезли два БТР та шість спецвантажівок”, – йдеться в повідомленні.

Там зазначають, що загалом на території станції тепер дислоковано понад 40 одиниць військової техніки.

Зокрема, біля першого енергоблоку розташовані 16 військових машин, біля другого – сім, а ще 12 одиниць техніки окупанти загнали під естакаду.

“Крім того, рашисти поповнили свої ряди і чималою кількістю “міцних” оркiв, дехто з них – у масках”, – зазначають в прес-службі.

Повідомляється, що станом на сьогоднішній ранок Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки, а періодичні обстріли станції російськими військами з РСЗВ спричинили серйозний ризик для безпечного її функціонування.

При цьому вказується, що український персонал станції продовжує працювати і докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

“ЗАЕС досі окупована і контролюється російськими військовими. З огляду на те, що дії загарбників передбачити неможливо, загроза фізичній безпеці станції залишається…Наразі Запорізька АЕС продовжує працювати і виробляти електроенергію для потреб вітчизняної енергосистеми”, – додають у повідомленні.


205