Росія готується до оборони Мелітополя – військові аналітики

Росія готується до потужнішого наступу українських сил, а тому коригує перекидання військових і техніки й змінює пріоритети.

Про це йдеться в звіті Інституту вивчення війни, пише ТСН.

Росіяни вже усвідомили, що не можуть проводити більше однієї наступальної операції одночасно.

Натоміть тепер, за даними аналітиків, Росія готується до оборони Мелітополя, оскільки це важливий логістичний шлях між Ростовською областю РФ і півднем України.

Також окупанти посилюють угруповання на Донецькому напрямку військовими Центрального військового округу. Частини цього округу раніше були залучені біля Лисичанська-Сіверська і в середині серпня перервали “оперативну паузу”.

“Пересування підрозділів ЦВО в район Донецька також свідчить про те, що російські сили віддають перевагу Сіверському наступу на користь збереження темпу наступу в районі Донецька”, – кажуть експерти.

В Інституті вивчення війни нагадали про повідомлення Генштабу щодо перекидання третього армійського корпусу, який складається з погано навчених і недосвідчених елементів, для посилення позицій ЗС РФ в Харківській і Запорізькій областях. Його розгортання вказує на те, що Росія прагне, зокрема, відновити бойову міць для наступу в Донецькому напрямку.


214