Росія кілька місяців формувала 3-й армійський корпус, але після перекидання на Харківщину він «зник»

Росія протягом кількох останніх місяців намагалася сформувати новий 3-й армійський корпус для поповнення своїх втрат на війні проти України. На папері він мав бути потужною силою, але після перекидання на Харківщині просто “розтанув”.

Про це пише Forbes.

Видання зазначає, що за документами 3-й армійський корпус РФ складається з кількох бригад загальною чисельністю 10 000 військових, оснащених сотнями танків Т-80 і Т-90 та іншою технікою.

На практиці, як пише Forbes, корпус був укомплектований часто добровольцями, непридатними до служби, які, зокрема, мають некротичну та алкогольну залежність. Авангард цього корпусу минулого тижня перекинули до Харківської області у спробі заблокувати контрнаступ України, але “корпус просто… розтанув”.

“3-й армійський корпус, що базується в Муліно, є всіма зусиллями кремля на поповнення втрат після 200 днів боїв в Україні. Те, що 3-й армійський корпус не зміг нічого змінити в Україні, дуже погана новина для російських військових дій. російській армії не стане легше висувати додаткові з’єднання”, — пише Forbes.

Повідомляється, що в корпусі мало бути до 20 000 військовослужбовців, але набір, схоже, зупинився на позначці близько 10 000 осіб.

“3-й АК мав посилити оборону росіян навколо Харкова. Натомість він втратив кілька машин унаслідок атак українців, а потім приєднався до відступу росіян з області, залишивши позаду свої танки та бойові машини БМП-2 і БТР-80. Ці автомобілі можна було розпізнати за характерним маркування у вигляді кола всередині трикутника”, — зазначає видання.

І підсумовує, що наразі незрозуміло, що буде далі із 3-м AК. Він усе ще може формувати й розгортати підрозділи, але відступ авангарду корпусу під Харковом не повинен вселяти довіри.

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині коштував російській армії сотень машин і, можливо, тисяч солдатів, зауважує Forbes.


431