Рецепт желе-торта “Сломаное стекло” с бисквитом и печеньем

Желейний торт «Бите скло» з бісквітом і печивом рецепти

Холодний десерт може бути самим смачним та оригінальним у своєму виконанні. Будемо готувати желейний торт «Бите скло» з бісквітом і печивом. Він виглядає дуже гарно, як спрактично свій прототип – біляний куртник. Але головне – десерт з різними шариками набагато кращий. У цій рецептурі використовуються ягоди, можна використовувати сезонні фрукти.

Спочатку потрібно створити основу для торта. Для цього замішуємо тесто з бісквіту і печива. Знадобляться: 200 грамів печива та 100 грамів бісквіта. Розтираємо печиво супермаркетного або домашнього в плоску масу.

Тоді розмочуємо желатин упаковці згідно інструкції. Зазвичай, його розмір упаковки становить 15 грамів, а це достатньо для нашого рецепту. Заливаємо желатинову плоску масу водою, перемішуємо і доводимо до готовності на великій шпателі. Додамо цвіткове желе, ми знімаємо із огню і потім додамо у воду. Желатин готуємо за вказівкою на упаковці. Тепер об’єднайте желейні вироби і введіть суміш желейних секунд з водою.

Смачні ласощі на десерт

Смачні ласощі на десерт

Желейний торт «Бите скло» з бісквітом і печивом – це смаковитий десерт, який вам точно сподобається. Цей унікальний желейний торт має ніжну текстуру і незабутній смак.

Для приготування цього десерту нам знадобиться фрукти на ваш смак: ягоди, фрукти або поєднання різних сортів. Ми також будемо використовувати желатин – цей інгредієнт додасть торту необхідною консистенції.

Спочатку підготуємо желейну масу. Для цього ретельно розчинимо желатин у холодній воді і залишимо його на десять хвилин, щоб він став густим. Далі, використовуючи форму заздалегідь змащену маслом, нарізаємо фрукти на шматочки і розкладаємо їх у форму.

Поки желатин набуває необхідної консистенції, ми готуємо основу для торту – бісквіт. Для цього змішуємо пшеничне печиво з розтопленим маслом і упаковкою желатину. Отриману суміш розкладаємо рівномірно поверх фруктів у формі.

Потім, коли желатин стане майже густим, вводимо у нього сметану й хорошенько все перемішуємо. Отриману желейну масу заливаємо нашу форму і рівномірно розподіляємо по всій поверхні десерту.

Отриманий торт відправляємо у холодильник на кілька годин, доки желе не затвердне повністю. Потім, виймаємо його з форми і нарізаємо на шматочки. Ось і готовий смачний ласощі на десерт, який прикрасить будь-яке свято!

Приготування

Приготування

Почнемо з приготування желейної маси для торта. Для цього на одну упаковку желатину беремо 150 мл холодної води. Желатин замочуємо у воді на 10 хвилин, швидко перемішуючи, щоб уникнути утворення грудочок.

Підготуємо фрукти для желе. Можна використовувати свіжі фрукти або заморожені. Нарізаємо їх на шматочки або кубики.

У форму для торту спочатку кладемо бісквіт, розрізаний на тонкі шари. Потім заливаємо його желейною масою так, щоб вона повністю покрила бісквіт. Залишаємо торт кілька годин, щоб желе затверділо.

Коли желе затверділо, вводимо в його масу нарізані фрукти. Можна додати шматочки фруктів різного кольору, щоб торт виглядав яскравіше й апетитніше.

Упаковку желатину розчиняємо у 200 мл води ретельно перемішуючи, поки не отримаємо однорідну суміш. Потім додамо цю суміш до желейної маси в торті. Заливаємо її рівномірним шаром на фрукти. Знову залишаємо торт у холодильнику на кілька годин, щоб другий шар желе затвердів.

Готовий желейний торт можна прикрасити вершками або сметаною. Також можна додати шоколадні стружки або кришталевий цукор для додаткового смаку й декору. Смачного!

Желейний торт «Бите скло» – поетапний рецепт

Желейний торт «Бите скло» – поетапний рецепт

Желейний торт «Бите скло» – це чудовий десерт, який можна зробити за кілька простих кроків. Для цього нам знадобляться такі речі:

  • 1 упаковка бісквіту;
  • 1 пачка желатину;
  • 200 мл холодної води;
  • 500 мл сметани;
  • 150 г цукру;
  • фрукти за смаком;
  • печиво за смаком.

Починаємо готувати торт:

  1. Підготуємо форму для торта. Вона повинна бути плоскою і прямокутною, щоб торт виглядав як “бите скло”.
  2. Беремо бісквіт і нарізаємо його на тонкі шматочки.
  3. У формі укладаємо шар бісквіту.
  4. Желатин виливаємо у холодну воду і заливаємо його протягом 10-15 хвилин.
  5. У миску з сметаною додаємо цукор і ретельно змішуємо.
  6. Потім вводимо желатинову масу у сметану і знову ретельно змішуємо.
  7. Желе можна приготувати з будь-якими фруктами, які вам подобаються. Можна використовувати свіжі або консервовані фрукти.
  8. В форму з бісквітом додаємо шар фруктів.
  9. Потім заливаємо сметано-желейну масу на фрукти.
  10. Ставимо торт у холодильник на кілька годин, щоб він затвердів.

Після того, як торт затвердів, можна подати його на стіл і насолоджуватися неповторним смаком желе разом з бісквітом і печивом. Саме так готується смачний желейний торт «Бите скло».

Готуємо улюблений десерт із фруктами

Готуємо улюблений десерт із фруктами

Бажаєте скуштувати смачний і солодкий десерт? Підготуємо желе з фруктами, яке просто тане в роті! Цей десерт стане чудовим доповненням до будь-якого свята чи просто смачним солодощем на кожен день.

Починаємо приготовлення десерту з приготування основної маси. За одну хвилину ретельно розмішуємо воду з желатином у співвідношенні, заздалегідь вказаному на упаковці. Потім вводимо сметану і мішаємо до повної однорідності.

У невеликій плоскій формі розкладаємо шар бісквіту і затісняємо його масою желатину, рівномірно розподіляючи по всій поверхні. Заливаємо форму холодною водою і ставимо у холодильник протягом однієї години для затвердіння.

У другому поетапні додаємо фрукти. Перед тим, як додавати фрукти в торт, їх слід нарізати на невеликі шматочки. Можна використовувати будь-які свіжі або консервовані фрукти за смаком. Наприклад, яблука, груші, апельсини, або ягоди.

Готуємо желе з фруктами. Знову ретельно замішуємо желатин у воді, додаємо цукор і необхідну кількість фруктів. Заливаємо отриману суміш желейним шаром на затверділий бісквіт та масу желатину.

Потім по стінах форми розкладаємо шар печива, ретельно притискаючи. Заливаємо печиво рештою желейної маси і ставимо десерт в холодильник до повного затвердіння протягом кількох годин.

Коли желе повністю затверднеться, можна виймати його з форми. Щоб легше виймати, можна на пару секунд опустити форму в гарячу воду. Ретельно перекладемо десерт на тарілку і прикрашаємо за смаком. Наприклад, фруктами, вершками чи шоколадом.

Отже, отримуємо смачний, витончений і незвичайний десерт «Бите скло» з бісквітом і печивом, з наповненням із желе і фруктів. Цей торт здатний підняти настрій і зробити будь-яке свято незабутнім. Дозвольте собі насолодитись цим неймовірно ніжним смаком і насиченим ароматом улюбленого десерту!