В Україну насувається антициклон: як зміниться погода

В Україну насувається антициклон: як зміниться погода

Погода в Україні найближчими днями буде не дуже приємною. Синоптики попередили про дощі, мокрий сніг і заморозки на поверхні ґрунту.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Зокрема, з 21 вересня у більшості областей України переважатиме поле зниженого тиску. Через це слід очікувати на дощі різної інтенсивності.

Яку погоду принесе антициклон

https://24tv.ua/pogoda-ukrayini-nasuvayetsya-antitskilon-mokrim-snigom-doshhem_n2161297?fbclid=IwAR0niMsYrjYoxWuHxsDk53oXvVKG5xhSI_28b0dB_SQgh-y4rrVwSZme_sY

“З другої половини тижня наближається антициклон із заходу, відповідно, – тенденція до зменшення кількості опадів. Проте на сході очікуємо новий циклон, який принесе дощову погоду”, – розповіли в Укргідрометцентрі.

На Буковині впродовж усього тижня, аж до неділі, накрапатиме дощ. Температура повітря – 12-14 градусів тепла вдень. Сила вітру – 5-10 м/с.

21 вересня температура повітря вночі опуститься до +4…+9 градусів, а у південній частині – до +7…+12 градусів. Вдень стовпчики термометрів в Україні коливатимуться у межах +9…+14 градусів. Водночас на Півдні та Сході буде трошки тепліше – +16…+21 градусів.

22 вересня у західних, північних, місцями центральних областях прогнозують дощі. На Сході – невеликі опади, можливі вночі.

На високогір’ї Карпат очікується невеликий дощ з мокрим снігом. Температура повітря вночі та вдень становитиме 0…+5 градусів.

23 вересня у західних, східних, а вдень ще в північних та центральних областях знову дощитиме. Уночі температура опуститься до +2…+8 градусів. Крім того, на поверхні ґрунту можливі заморозки. Максимально повітря вдень прогріється до +9…+15 градусів, а на Півдні та Сході – до 18 градусів.

Коли в Україну завітає бабине літо: деталі від синоптиків

Ігор Кібальчич повідомляв, що до кінця вересня яскраво вираженого бабиного літа в Україні не буде.

За даними народного синоптика Стаса Щедріна, потепління варто чекати у жовтні.

Водночас заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня пояснила, що бабине літо виникає тоді, коли антициклон стоїть упродовж 5 днів, а температура повітря підніметься до +15…+20 градусів.


410