Парламентарії країн ЄС закликали посилити підтримку України та ізоляцію Росії

Голови комітетів з європейських справ національних парламентів ЄС та перший віцепрезидент Європейського парламенту Отмар Карас закликають посилити підтримку України та посилити ізоляцію Росії.

Про це вони наголосили у спільній заяві за підсумками візиту до Києва.

“Ми закликаємо всі країни зробити висновки щодо справжніх намірів Росії та посилити підтримку України у протидії російській агресії, а не утримуватися від дій під виглядом бажання зіграти непотрібну Росії роль миротворців. Ми закликаємо всі держави та міжнародні організації негайно засудити незаконні дії кремля на тимчасово окупованих територіях України та посилити ізоляцію Росії. Ми закликаємо партнерів дати зрозуміти Росії, що єдиною відповіддю на її спроби анексії, шантажу та ультиматумів буде посилення підтримки України, щоб вона взяла гору над агресором”, – йдеться у заяві.

Голови комітетів також заявили про підтримку поглиблення міжпарламентської співпраці своїх парламентів та Верховної Ради. Парламентарі висловили підтримку всій допомозі для України в сферах, визначених Європейською комісією, які б дозволили якнайшвидше почати переговори про вступ України в ЄС, та підкреслили готовність активно підтримувати процес вступу.

Крім того, вони найрішучіше засудили війну рф проти України та заявили про підтримку всієї оборонної допомоги Збройним силам України і закликали до збільшення конкретних внесків у термінове зміцнення обороноздатності України.


182