Вдарять заморозки: синоптики попередили про різке похолодання найближчими днями

Останній місяць осені завжди відомий першими заморозками та похолоданням. Розповідаємо, коли чекати на морози та різке похолодання в листопаді.

Синоптики прогнозують теплу осінь і зиму 2022−2023, які будуть тепліші за попередні на 2 градуси в середньому. Проте, це не відміняє того, що листопад і грудень ― пора року, коли найтепліша осінь переходить у холодну та морозну зиму. І перші морози починаються в листопаді, а в деякі роки, навіть у жовтні.

За прогнозами сайту Accuweather.com, похолодання варто чекати вже з 3−4 листопада, і погода буде холоднішати протягом місяця в два етапи.

Температура від +14 до +10 градусів вдень зберігатиметься до 3 листопада, проте із 4 до 15 листопада температура вдень не буде перевищувати +9 градусів.

Погода вночі різко почне падати 4 листопада ― за прогнозами, вона впаде до +3 градусів тепла. Проте, вже 15 листопада слід очікувати новий етап похолодання ― вночі почнуться морози і температура буде падати до -1 ― -2 градуси вночі.

Прогноз на сайті Мeteoprog.ua відрізняється і не такий оптимістичний. Синоптики вважають, що на початку листопаду не буде теплих днів із погодою +13 — +14 градусів, а на різке похолодання варто чекати вже 14 листопада.

За прогнозом, із 1 по 10 листопада температура буде +8 — +12 градусів вдень та +2 — +6 вночі, проте, з 11 листопада температура почне поступово падати, а вже 14−23 листопада температура вночі складатиме -2 — +3 градуси тепла. Морози вдарять 24 листопада, а температура вдень не буде перевищувати +6 градусів.

Народний синоптик Наталка Діденко прогнозує різке похолодання 4−6 листопада, в той час, як до 3 листопада, за її словами буде достатньо тепла осінь із температурою вдень до +19 градусів. Прохолодніше буде з 1 листопада.

“На початку тижня повітря стане холоднішим, вдень стовпчики термометрів крутитимуться поблизу +10…+12 градусів. Аж у кінці наступного тижня, впродовж 4−6 листопада, похолодання посилиться, побільшає дощів”, ― каже вона.


0