Польща створює нову дивізію поблизу кордонів з Білоруссю та РФ

У Польщі у складі ЗС країни створюють нову дивізію, яка дислокуватиметься в Підляському воєводстві поблизу кордонів з Білоруссю та Росією. Про це повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, передає «Укрінформ».

«Ми намагаємося наситити східну частину нашої країни польською армією. Тому створюємо нові частини: між 16-ю механізованою дивізією, яка дислокується переважно у Вармінсько-Мазурському воєводстві, та 18-ю механізованою дивізією, розташованою на території Мазовецького та Люблінського воєводств, створюється Перша піхотна дивізія Легіонів», – підкреслив Блащак.

За його словами, у складі нової дивізії буде чотири бригади, по чотири батальйони в кожній бригаді.

На озброєнні дивізії буде сучасна бронетехніка, яку Польща закупила у США і Південної Кореї та техніка власного виробництва. Зокрема, йдеться про американські танки Abrams, а також південнокорейські танки K2 та самохідні артилерійські установки K9. Крім того, дивізія отримає польські САУ Krab та бойові дрони-камікадзе Gladius.

Як оцінюється, нова дивізія буде здатна протидіяти загрозам з боку потенційного противника і діятиме як самостійно, так і у співдії з союзницькими військами. Підрозділи дивізії дислокуватимуться, зокрема, в населених пунктах Ломжа, Граєво, Кольно, Сємятице тощо.

ЗС Польщі на сьогодні становлять 164 тис. військовослужбовців. Польська влада планує збільшити чисельність армії до 300 тис. осіб.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter