У Великій Британії попрощалися з королевою Єлизаветою ІІ

Урочиста служба в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку відбулася після державних похоронів у Вестмінстерському абатстві

У понеділок, 19 вересня, у Великій Британії попрощалися з королевою Єлизаветою ІІ. Урочиста служба в каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку відбулася після державних похоронів у Вестмінстерському абатстві. Труну з тілом Єлизавети II опустили в королівський склеп у каплиці Святого Георгія на території Віндзорського замку.

Похорон розпочався об 11:00 за британським часом (13:00 за київським часом). Катафалк прибув у Віндзорський замок в складі траурної процесії. Труну супроводжували король Чарльз III, його сестра принцеса Анна та брати Едвард і Ендрю, а також сини короля: принц Вільям та принц Гаррі, повідомило «Суспільне».

Далі служба та похорон Єлизавети II відбувалися в закритому режимі. Після 21:00 за київським часом тіло королеви поховали в меморіальній каплиці Георга VI, де поховані її батько і матір — Георг VI та Єлизавета Боуз-Лайон та сестра Маргарет. На цій службі була присутня тільки королівська сім’я. В Букінгемському палаці церемонію назвали «глибоко особистою сімейною подією».

Фото BBC, Reuters, Getty Images, Shutterstock, AFP

На церемонію прощання серед інших прибули президент Франції Еммануель Макрон, президент США Джо Байден, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент Ірландії Майкл Хіггінс. Також були присутні прем’єр-міністр Британії Ліз Трасс і колишні прем’єри.

Нагадаємо, Королева Єлизавета ІІ померла 8 вересня у віці 96 років у сімейному колі в замку Балморал на північному сході Шотландії. Після її смерті британський престол посів її син Принц Уельський Чарльз. Він керуватиме країною під іменем Чарльза III.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter