Вірменія заявила про припинення вогню після нових зіткнень з Азербайджаном

Бойові дії між Азербайджаном і Вірменією тривали два дні

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявив, що завдяки участі міжнародної спільноти вдалося досягти угоди про припинення вогню з Азербайджаном. Про це він сказав в ефірі місцевого «Громадського телебачення», повідомила вранці в четвер, 15 вересня,вірменська служба «Радіо Свобода».

«Звісно, ​​без домовленості було неможливо мати припинення вогню. Сподіватимемося, що Азербайджан продовжить дотримуватися режиму припинення вогню», – заявив Григорян.

Міністерство оборони Вірменії в середу заявило, що вогонь між двома країнами припинився о 20:00. За його інформацією, ніч на четвер пройшла без суттєвих порушень.

Інтенсивні бойові дії на вірмено-азербайджанському кордоні почалися опівночі 13 вересня. Вірменська сторона повідомила про щонайменше 105 загиблих, азербайджанська сторона – про 50 загиблих. Також є загиблі серед мирного населення Вірменії.

Офіційний Баку стверджує, що вдався до сили через «провокації», якими Єреван нібито намагається зірвати мирний процес між двома країнами. Вірменська сторона категорично відкидає ці звинувачення.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter