Росія вимагає від Польщі вибачень через напад на посла на військовому кладовищі

Сєргей Андрєєв після інциденту заявив, що пишається своїм президентом, а російські звірства в Бучі – інсценування

Держава-терорист Росія, яка розв’язала кровопролитну безпідставну війну проти України, зажадала від Польщі офіційних вибачень після того, як її посла Сергєя Андрєєва облили «штучною кров’ю» на радянському військовому кладовищі у Варшаві 9 травня. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на російське МЗС.

Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Польщі Кшиштофа Краєвського, щоб висловити протест.

Посольство РФ вимагає від Польщі забезпечити покладання вінка до кінця дня
РФ звинуватила Польщу у тому, що вона не виконала одне з головних зобов’язань за Віденською конвенцією про дипломатичні зносини – не забезпечила недоторканність російських дипломатів.

«Краєвському заявлено, що російська сторона очікує офіційних вибачень від керівництва Польщі у зв’язку з подією та вимагає забезпечити безпеку посла Росії та всіх співробітників російських закордонних установ у Польщі», – йдеться у заяві МЗС Росії.

На Росії кажуть, що ухвалять рішення про подальші кроки залежно від реакції Варшави на вимоги.

Своєю чергою, сьогодні у Москві невідомі облили червоною фарбою вхід до посольства Польщі. Інцидент підтвердив речник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна.

«Посол підтверджує інцидент. Він чекає на приїзд поліції. Табличку з гербом Республіки Польща облили», – розповів Ясіна, якого цитує агентство Onet.

У мережі також з’явилося відео інциденту.

Як інформував ZAXID.NET, 9 травня демонстранти з українськими та польськими прапорами перешкоджали Андрєєву пройти до меморіалу радянським воїнам, виголошували антиросійські гасла та облили посла червоною речовиною

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter