Ізраїль завдав масованого удару по Лівану та сектору Гази

Ізраїльські удари стали відповіддю на ракетні удари ХАМАС, що стались напередодні

У ніч на п’ятницю, 7 квітня, Ізраїль завдав авіаударів по об’єктах у Лівані та секторі Гази. Приблизно після опівночі, Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок ударів по сектору Газа.

Водночас, ізраїльська авіація з півночі перетнула повітряний простір Лівану – з території якого напередодні було завдано ракетного удару по Ізраїлю. Армія оборони Ізраїлю заявила про ураження цілей «включно з терористичною інфраструктурою, яка належить ХАМАС». Зокрема стверджується, що ударів було завдано по тунелях і фабриках з виробництва зброї, які використовує ХАМАС.

Судячи з опублікованих відео, удари тривали всю ніч. У відповідь ХАМАС теж спробувала запустити ракети, але переважно без успіхів, оскільки ізраїльська авіація на випередження била по точках запуску ракет.

Внаслідок ударів знищено шахту до підземного комплексу, який використовується для виробництва зброї, три додаткові фабрики з виробництва зброї та терористичний тунель, що належать терористичній організації ХАМАС. Цей удар завдає суттєвої шкоди спроможностям і перешкоджає подальшим можливостям придбання зброї терористичної організації ХАМАС у секторі Газа.

Миротворчі сили ООН на півдні Лівану назвали ситуацію в регіоні «надзвичайно серйозною» та закликали усі сторони до стриманості. Ізраїльська ж сторона наголошує, що обстріли були відповіддю на терористичні атаки, що стались 6 квітня.

Тоді по північних районах Ізраїлю було завдано масованого ракетного обстрілу з території Лівану: було випущено 34 ракет, більшість з них перехопила ізраїльська ППО, однак деякі спричинили пожежу і поранення кількох людей.

У свою чергу, приводом для цієї атаки міг стати рейд ізраїльскої поліції в єрусалимській мечеті Аль-Акса 5 квітня, коли були заарештовані сотні палестинців. Підрозділи сил безпеки були змушені увійти в молитовний зал на території комплексу на Храмовій горі в Єрусалимі після того, як агресивно налаштовані люди в масках і зі зброєю» забарикадувалися в мечеті після нічних молитов у Рамадан – порушивши відповідні домовленості про заборону для вірян залишатися в мечеті на ніч.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter