У Дубліні після нападу мігранта на дітей сталися масові заворушення

В ірландській столиці сталися масові антимігранські протести, які супроводжувалися підпалами і сутичками з поліцією

У столиці Ірландії Дубліні ввечері у четвер, 23 листопада, сталися заворушення та сутички з поліцією після нападу в центрі міста, внаслідок якого п’ятеро людей, у тому числі троє дітей, зазнали ножових поранень. Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Welle.

Протестувальники кидали у поліцейських пляшки та фаєри, підпалили кілька автобусів та поліцейський автомобіль.

Заворушення в ірландській столиці почалися за кілька годин після того, як біля дитячого садка на Парнелл-сквер-Іст у центрі міста чоловік, озброєний ножем, напав на перехожих. У мережі розповсюдили інформацію, що нападник – уродженець Алжиру, але офіційного підтвердження цьому немає. У поліції відмовилися коментувати інформацію про національність злочинця.

Поліція затримала підозрюваного, у нього вилучили ніж завдовжки 25 см. Чоловік має поранення, яких, попередньо, отримав при затриманні.

Мотив злочину невідомий. Унаслідок нападу поранень зазнали чоловік, жінка і троє дітей. Із серйозними пораненнями госпіталізували дівчинку і жінку. Решті постраждалих, які зазнали менш серйозних травм, також надано допомогу, повідомляє The Isrish Times.

Спочатку в поліції заявили, що не вважають те, що сталося терактом, а учасників заворушень назвали «групою божевільних хуліганів, що рухається вкрай правою ідеологією». Згодом влада заявила, що розглядається, зокрема, і версія навмисного нападу терористичного характеру.

Після інциденту у місті почалися протести. Спочатку протестувальники поводилися доволі мирно й просто скандували антимігрантські гасла біля готелю Holiday Inn Express, де мешкають мігранти. Але згодом почалися заворушення, зокрема зіткнення мітингувальників з правоохоронцями.

До придушення заворушень залучені понад 400 поліцейських.