В Росії ударні безпілотники атакували металургійний комбінат

В ніч на 24 лютого у Липецькій області в Росії сталась сильна пожежа на Новолипецькому металургійному комбінаті. Губернатор області Ігорь Артамонов заявив, що причина загоряння – атака безпілотників.

Низка російських Telegram-каналів повідомили, що перед пожежею було чутно кілька вибухів. За словами губернатора Липецької області Ігоря Артамонова, на території комбінату сталося загоряння в одному із цехів. За його даними, вогонь загасили, постраждалих немає.

Російський Telegram-канал Baza повідомив, що пожежа сталась на території коксохімічного цеху.

Увага! Відео містить ненормативну лексику!

Пізніше Ігорь Артамонов повідомив, що в ніч на 24 лютого у Липецькій області російська ППО «перехопила» два безпілотники.

«…Було отримано сигнал про авіаційну небезпеку. У Липецькій області військові перехопили два безпілотники. Також БпЛА було перехоплено у Курській, Білогірській, Брянській та Тульській областях. Відбій авіаційної тривоги було передано о 4:08. Жертв немає», – написав Ігорь Артамонов.

Увага! Відео містить ненормативну лексику!

Новолипецький металургійний комбінат виробляє сталь із полімерним покриттям. Зокрема, для потреб держави. За даними «Мілітарного» сировину, що виготовляють на підприємстві, використовують для виготовлення російських ракет, артилерії і безпілотників.

Зазначимо, що місто Липецьк, у якому розміщений комбінат, розташоване приблизно за 450 кілометрів від українського кордону.

В Україні офіційно подію поки що не коментували. Однак джерела сайту новин NV повідомили, що удар безпілотниками по російському металургійному комбінату організували Служба безпеки України та Головне управління розвідки Міноборони України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *