Грузія вимагає від Нідерландів затримати і видати їй радника генпрокурора України


Грузія вимагає від Нідерландів затримати і видати їй радника генпрокурора України

фото
з відкритих джерел

Грузинська влада намагається затримати Зураба Адеїшвілі

Прокуратура Грузії звернулася до Нідерландів із вимогою затримати та видати їй Зураба Адеїшвілі, колишнього грузинського генерального прокурора та міністра юстиції, який нині перебуває у складі української делегації в Гаазі. Про це 3 квітня повідомила грузинська служба «Радіо Свободи».

Адеїшвілі перебуває у Нідерландах у складі української делегації як радник генерального прокурора України Андрія Костіна.

У прокуратурі Грузії зазначили, що на «підставі оприлюдненої інформації» звернулися до Нідерландів з проханням заарештувати Адеїшвілі та екстрадувати його до Грузії.

Перед тим, 11 березня, грузинські правоохоронці зверталися з такою самою вимогою до Бельгії та Німеччини, які Адеїшвілі також відвідував у складі української делегації.

Нагадаємо, грузинський суд визнав Зураба Адеїшвілі, який був одним із найвпливовіших міністрів в уряді Міхеїла Саакашвілі, винним у кількох кримінальних справах. Зокрема, у справі про банкрутство банку «Карту», ​​який належав засновнику «Грузинської мрії», мільярдеру Бідзіні Іванішвілі.

З 2013 року прокуратура Грузії оголосила колишнього високопосадовця у розшук за низкою звинувачень, але не змогла домогтися його екстрадиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *