Як приготувати смачний суп з картопляними галушками, зробленими з картоплі та борошна

Як приготувати суп з галушками з картоплі і борошна

Суп з галушками – це смачна та ситна страва, яка є відмінним варіантом для обіду або вечері. Галушки поєднуються з різними продуктами, але особливо смачні вони в супі з картоплею і борошном. Це простий рецепт, який легко приготувати і не займе багато часу.

Для приготування цього супу потрібно заранее приготувати галушки. Для цього змішайте борошно з дріжджами, додайте трохи солі та води, і замішайте тісто до однорідної маси. Рекомендується потрібну кількість борошна додавати поступово, щоб не перебрати з його кількістю. Коли тісто готове, залиште його на кілька годин, щоб воно піднялось.

Після підняття тіста візьміть невелику кількість і зробіть з нього галушки. Потім варіть їх у окропі, додайте трохи солі, щоб вони набрали золотистого кольору. Коли галушки будуть готові, видаліть їх з каструлі та промийте холодною водою, щоб вони не прилипли одна до одної.

Далі можна перейти до приготування супу. На партії розім’яте картоплю, додайте воду і розігрійте до кипіння. Потім додайте галушки і готуйте протягом кількох хвилин, поки картопля не стане м’якою. Для більш насиченого смаку можна додати невелику кількість сметани або вершків у суп.

Суп з галушками з картоплі і борошна – чудовий вибір для сімейного обіду або вечері. Ця страва відмінно поєднується з салатом або хлібом. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком ситного і смачного супу!

Простий і швидкий рецепт «грудочок» з картоплі

Простий і швидкий рецепт «грудочок» з картоплі

Щоб приготувати смачні грудочки з картоплі, вам знадобиться наступні продукти:

  • картопля – 4-5 штук;
  • борошно – 1 склянка;
  • сіль – за смаком.

Спочатку підготуйте картоплю. Видаліть шкірку з картоплі, промийте її під холодною водою. Наріжте картоплю на невеликі шматочки і покладіть у каструлю. Додайте достатню кількість води, щоб картопля повністю покрилася, і поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте сіль за смаком.

Поки картопля вариться, готуйте тісто для грудочок. В каструлю з киплячою картоплею поступово додавайте борошно, помішуючи, щоб утворилася однорідна маса. Важливо додавати борошно поступово, щоб грудочки не вийшли перестегнуті.

Коли тісто готове, візьміть його невеликими порціями та зробіть з них кульки, які стануть грудочками. Додайте грудочки в каструлю з вареною картоплею і продовжуйте готувати на помірному вогні ще 5-7 хвилин.

Після цього простий і швидкий рецепт «грудочок» з картоплі готовий! Смачні грудочки будуть мати приємний кольору і невимушений вигляд. Подавайте з картоплею і бульйоном, або в якості гарніру до м’ясних страв. Смакуйте!

Поради з приготування супу

Поради з приготування супу

1. Вибір галушок

Галушки можуть бути зроблені з дріжджового або бездріжджового тіста. Для цього вам знадобиться борошно, яйця, сіль і вода. Змішайте інгредієнти і замісіть тісто. Якщо ви вибрали галушки бездріжджового тіста, то додайте ще трохи крахмалу для більшої еластичності.

2. Приготування галушок

Додайте галушки до киплячої води і варіть їх протягом 5-7 хвилин, або до готовності. Готові галушки будуть плавати на поверхні.

3. Приготування супу

Візьміть каструлю і додайте картоплю, нарізану на кубики. Додайте також цибулю, нарізану кубиками, і тушковані грудочки. Додайте воду і прокип’ятіть. Потім додайте галушки. Рекомендується промити галушки після варіння, щоб видалити надлишкове борошно.

4. Додатки до супу

Для більш насиченого смаку можна додати до супу наступні продукти: моркву, петрушку, квасолю, перець. Додайте їх до каструлі разом з картоплею і галушками.

5. Подача

Після приготування супу з галушками з картоплі і борошна його можна подавати гарячим. Прикрасьте суп зеленню, яка додасть йому краси і апетитного кольору.