Макрон виступив проти постачання зброї Ізраїлю та закликав до політичного розв’язання конфлікту

Президент Франції Емманюель Макрон виступив за припинення постачання Ізраїлю зброї для війни в Секторі Гази.

Про це він заявив в інтерв’ю суспільному телеканалу France Inter, пише Hromadske.

Французький лідер упевнений, що пріоритетом є повернення до політичного розв’язання” конфлікту між Ізраїлем та палестинським угрупованням ХАМАС. Він також додав, що сама Франція нічого не постачає.

“Ми засудили терористичну атаку ХАМАС 7 жовтня та визнали право Ізраїлю захищатися, але як демократичну державу. Ізраїль повинен поважати міжнародне та гуманітарне право”, — сказав Макрон.

Він також додав, що Франція не бореться з тероризмом і проти терористів, жертвуючи цивільним населенням”. А втім, французький президент не дуже оптимістично оцінює можливість припинення вогню найближчим часом.

Крім того, Макрон прокоментував операцію Ізраїлю на півдні Лівану, сказавши, що ліванський народ не може бути принесений у жертву, і Ліван не може стати новим Сектором Гази.

Наразі основним постачальником зброї для Ізраїлю є США. У вересні Велика Британія оголосила про призупинення близько 30 зі 350 ліцензій на експорт зброї ізраїльтянам, пояснивши, що існує ризик того, що озброєння використовуватиметься у Секторі Гази.

Що відбувається на Близькому Сході?

30 вересня ізраїльські військові заявили, що розпочали “обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди” проти угруповання “Хезболла” у прикордонні на півдні Лівану.

Цілями є об’єкти та інфраструктура “Хезболли”, що розташовані в селах поблизу кордону та становлять “безпосередню загрозу” для ізраїльських громад на півночі Ізраїлю, переконують у Тель-Авіві.

Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив позицію Білого дому стосовно того, що Ізраїль має право захищати себе.

У відповідь на наступ Ізраїлю, Корпус вартових Ісламської революції Ірану випустив десятки ракет по єврейській державі. Вони попереджають, що готові до “більш нищівного” удару, якщо Ізраїль вирішить помститися.

Ізраїльське армійське радіо повідомило, що з Ірану випустили близько 200 ракет. Вибухи чули по всій країні. В Ізраїлі, Йорданії та Іраку оголошували про призупинення авіасполучення.


455

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *