Борис Джонсон може стати наступним генсеком НАТО – ЗМІ

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон може стати новим генеральним секретарем НАТО після відставки нинішнього глави Альянсу Йєнса Столтенберга, яка очікується у вересні 2023 року

Про це повідомляє The Telegraph, пише НВ.

Видання зазначає, що Джонсон уже давно розглядався на посаду генсека НАТО через недовіру США до діячів Євросоюзу, які очолюють Альянс.

Великій Британії також довіряють країни Балтії, і Джонсон особисто здобув міжнародний авторитет за допомогу у створенні міжнародної коаліції проти агресії кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Лідери консервативної партії Британії підтримують кандидатуру Джонсона на місце генсека.

Водночас неназваний представник Міністерства оборони висловив сумніви щодо призначення Джонсона, зазначивши, що президент Франції Еммануель Макрон може накласти на нього вето, а рішення в Альянсі приймаються одноголосно.

Нагадаємо, 7 липня Джонсон оголосив, що подає у відставку з посади прем’єр-міністра Великої Британії та лідера Консервативної партії. Цьому передувала низка відставок серед членів Консервативної партії. Джонсон має намір залишитися на посаді прем’єра до осені, доки не буде обрано нового лідера політсили, який замінить його на посаді.


126