У російському прикордонному місті після вибухів зникло світло та є руйнування – відео

У російському місті Валуйки, що у Бєлгородській області, після вибухів зникло світло. Губернатор регіону В’ячеслав Гладков заявив про обстріл населеного пункту та звинуватив у цьому Збройні сили України.

Про це він повідомив у Telegram.

За його словами, у Валуйках спрацювала російська система протиповітряної оборони, водночас “є руйнування на землі”.

“ЗСУ обстріляли Валуйки. Система ППО спрацювала, але є пошкодження на землі. Пошкоджена підстанція, порушене електропостачання міста. Також сталося займання восьми приватних житлових будинків та трьох машин. Попередньо, один житель загинув. Надається медична допомога двом постраждалим”, — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у селі Тимоново Бєлгородській області Росії 23 серпня спалахнули боєприпаси. Губернатор регіону тоді казав, що це сталося “через спекотну погоду”.

Як відомо, 14 вересня російські військові обстріляли кількома ракетами Кривий Ріг, є пошкодження гідротехнічних споруд на ріці Інгулець, в кількох районах міста зникла вода. Про це повідомили в Офісі президента.

Після обстрілу Володимир Зеленський звинуватив Росію у терористичному акті проти мирного населення – спробі затопити місто Кривий Ріг і пообіцяв відплату.

Утім, наразі українська сторона не підтвердила та не спростувала звинувачень росіян у вибухах.


615