Британські ЗМІ назвали фаворитів на посаду прем’єра після відставки Трасс

Головним претендентом на посаду прем’єр-міністра Великої Британії вважають колишнього канцлера британської скарбниці Ріші Сунака.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на британські ЗМІ.

Називаючи п’ятірку фаворитів на посаду очільника уряду Великої Британії, Sky News ставить на перше місце Сунака, який був головним конкурентом Ліз Трасс у боротьбі за прем’єрське крісло після відставки Бориса Джонсона.

Зазначається, що Сунак, який попереджав, що економічна політика Трасс зазнає невдачі, вважається фаворитом і серед букмекерів. Проти нього може зіграти те, що є сумніви, що він може об’єднати Консервативну партію, враховуючи той факт, що саме він відіграв значну роль у відставці її колишнього лідера Бориса Джонсона.

Окрім Сунака, шанси очолити британський уряд, на думку оглядачів Sky News, має лідер Палати громад британського парламенту Пенні Мордонт, чинний міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес, колишній прем’єр-міністр Борис Джонсон та державна секретарка міністерства внутрішніх справ в уряді Ліз Трасс Суелла Браверман.

Державний мовник Великої Британії ВВС, посилаючись на ставки букмекерів, оцінює шанси Ріші Сунака обійняти посаду прем’єр-міністра у 36%, Пенні Мордонт – 18%, Бена Воллеса – 9%, а Бориса Джонсона – 7%.


9