П’ять днів тому по Вовчанську було зафіксовано близько 120 прильотів: робота поліції в прикордонному місті

Місцеві поліцейські чергують на блокпостах, оперативно виїжджають на виклики, пожежі, дістають людей з-під завалів. Вони завжди приходять на допомогу людям під постійними російськими обстрілами, які лунають в місті і вдень, і вночі. Не забувають і про тварин – завжди на виїздах в багажнику автомобіля є упаковка корму для покинутих собак та кішок.


Вовчанськ – поранене місто. Тут не стихають вибухи. Росіяни обстрілюють Вовчанськ кожного дня з різних видів озброєння. З початку повномасштабного вторгнення поліція зареєструвала близько 4500 звернень громадян з приводу руйнувань і пошкедження майна у Вовчанській територіальній громаді. До початку повномасштабного вторгнення у місті було людно, мешкало до 18-19 тисяч громадян. Сьогодні – майже на порядок менше.

«У місті залишилися люди середнього та похилого віку, – розповідає начальник сектору реагування патрульної поліції місцевого відділу поліції Олексій Харківський. – Хто працює в комунальному хозяйстві, у військовій адміністрації, ті люди залишилися, а також бабусі й дідусі, які не хочуть виїжджати».

Під гучні звуки вибухів співробітниця комунальної служби Олена розповідає про життя і роботу у небезпечному Вовчанську. Каже, що вже до всього звикли. Ввечері, коли вони дивилися телевізор, під час обстрілу у їхній хаті вибуховою хвилею повідкривало вікна та двері. На щастя, ніхто не постраждав.

75-річна Алла Леонідівна пережила влучання ворожого снаряду безпосередньо у свій будинок. Чудом залишилися жива.

«О пів на одинадцяту вечора все літало, і тріщало, і пищало, все чутно було, і хата була як фейєрверк», – згадує пережитий жах пані Алла.

Поліція оперативно прибула на місце влучання. Олексій Харьковський розказує, що запропонували жінці виїхати, але вона категорично відмовилася.

Поки Олексій розказував про роботу поліції, у Вовчанську роздалося кілька вибухів поспіль, тут же надійшла інформація про поранених на ринку. Поліція оперативно прибула на місце. Не стали чекати на авто швидкої допомоги, поранену жінку занесли до поліцейського автомобіля і оперативно доставили в лікарню. Їй зробили термінову операцію на нозі. Подальше лікування постраждала проходитиме у Харкові.

Не зважаючи на жахливі обстріли, люди потроху повертаються до своїх домівок і потребують допомоги. Волонтер Червого Хреста Віта Грубник вже більше року працює з мешканцями Вовчанської громади. Розказує, що місцеві поліцейські на постійному зв’язку з волонтерами, допомагають доставляти гуманітарну допомогу у найвіддаленіші населені пункти області, забезпечують охорону покинутих осель від мародерів.

«Ми віримо в перемогу, – без тіні сумніву говорить майор поліції Олексій Харківський. – Сподіваємося на скоріше її наближення. Слава Україні!».

#поліція_на_війні

Відділ комунікації поліції Харківської області