Як правильно приготувати смачну лазанью у домашніх умовах: рецепт + поради

Як приготувати лазанью

Лазанья – це класичне італійське блюдо, яке готується шляхом шарування листів пасти з фаршем і соусами. Це ситний і смачний страва, який може задовольнити навіть найвибагливіші смаки. Щоб приготувати лазанью, знадобиться трохи терпіння і часу, проте результат вартий зусиль.

Перш за все, потрібно приготувати болоньєзе – м’який фарш з яловичини та свинини, який буде основою лазаньї. Для цього необхідно обсмажити на сковороді нарізані грудинки, постійно помішуючи, поки вони не стануть золотистими. Потім додайте натерті овочі – цибулю, моркву та селеру – і тушкуйте їх до м’якості. Додайте фарш і тушкуйте його, перемішуючи, поки він не змінить колір. Додайте бульйон і залиште тушкувати на слабкому вогні протягом приблизно 40 хвилин. Сезонте фарш сіллю, перцем та мускатним горіхом за смаком.

Тим часом, коли болоньєзе тушкується, можна готувати соус бешамель. Для цього розтопіть масло в каструлі, додайте борошно і обсмажіть його, постійно помішуючи, доки не отримаєте золотистий колір. Потім поступово додавайте молоко, постійно перемішуючи, поки не отримаєте густий соус. Сезонте його сіллю, перцем та мускатним горіхом.

Тепер, коли болоньєзе та соуси готові, можна приступати до збирання лазаньї. В прямокутну форму для запікання накладіть шар листів пасти, потім накрийте їх болоньєзе і замастіть соусом бешамель. Продовжуйте шарування до тих пір, поки всі інгредієнти не будуть використані, завершуючи останнім шаром пасти з соусом бешамель. Посипте лазанью тертим сиром і посипте орегано.

Покладіть лазанью в попередньо розігріту духовку до 180 градусів Цельсія на 30-40 хвилин, аж до золотистого кольору. Після цього вийміть лазанью з духовки і дайте їй відпочити протягом кількох хвилин перед поданням. Прикрасьте лазанью свіжими травами, наприклад, базиліком, і насолоджуйтесь смаком цього неперевершеного італійського страви.

Класична лазанья

Класична лазанья

Для приготування класичної лазаньї потрібно мати на руках кілька основних інгредієнтів. Серед них яловичина або свинина – це м’ясо, з якого готують фарш для лазаньї. Готувати його слід на сковорідці з додаванням олії та спецій, посоливши його за смаком. Щоб полегшити обсмажування м’яса він може бути змішаний з товченими грудинками.

Окрім фаршу, вам знадобиться паста. Для приготування класичної лазаньї використовуються пластинки лазаньї, які можна взяти в магазині або приготувати самостійно з яйця, борошна та солі. Для цього тісто треба розкатати на тонкі пластинки, покласти одну на одну, і розрізати приблизно на квадрати розміром з блюдо, де готується лазанья. Тісто заварюється в киплячому бульйоні або каструлі зосередженого бульйону в пропорції дві пластинки на півлітра води на 2-3 хвилини. Готується воно до готовності, слідити за цим постійно.

Готовий фарш з м’яса перемішується з соусом боролізе або іншими соусами за вашим смаком. Потім шари фаршу стеляться на протвень, а між ними кладуться шари пластинок лазаньї. Поки лазанья готується, можна відворотитися до соусів.

Соуси також важливі в приготуванні класичної лазаньї. Їх можна забезпечити готовими соусами або приготувати самостійно. Один з них – соус бешамель. Для його приготування вам знадобиться бульйон або молоко, борошно та масло. Борошно треба обсмажити на розігрітій сковорідці з додаванням масла, потім додати бульйон або молоко і готувати, помішуючи, до загущення, посоливши і додавши мускатний горіх за смаком.

Часто класичну лазанью посипають натертим сиром і, можливо, орегано. Але, звісно, це необов’язково, так як це залежить від вашого смаку. Приступаючи до готування класичної лазаньї не слід забувати про час, температуру і порядок дій. Яскравий смак цього італійського блюда буде незабутнім!

Лазанья з лаваша

Лазанья з лаваша

Для готування лазаньї з лаваша вам знадобиться фарш, якими готується соус болоньєзе. Спочатку необхідно приготувати соус болоньєзе, дати йому тушкувати на вогнях протягом 15-20 хвилин, потім перемішати з фаршем.

Поки соус готується, ви можете почистити листи лаваша від зайвих шарів. Потім їх обсмажити маслом до золотистого кольору. Лавашні листів слід накрити насічками з обсмаженого борошна.

Потім на дно каструлі поклала лавашні листи, накривши їх половиною фаршу. Потім клала другий шар – лаваш, і знову накривала його фаршем. Так продовжують класти шари до тих пір, поки закінчується фарш і лавашні листи.

Якщо у вас немає залишків фаршу, а лавашний листів ще залишилися, то їх можна посипати натертою грудинкою. Зверху теж потрібно посипати лавашні листи, а не фарш. Потім лазанья слід накрити лавашним соусом і посипати смітаною і тобе силами.

Потрібно записати, що до соусу болоньєзе можна додати основи, яка надає лазаньї цільність. Проте, це є досить експериментальний момент – бульоном або молоком водою не можна переборщити. Втім, знатоки, затверджують, що листові цілі контейнери – це просто та вигідно, Вони підтверджують, що потрібно приготувати цей соус великої який притіснює своїм смаком.

Спершу в температурі майже каструлі, ви перемішуючи довести режим йти засипати соус з наваріюванням орегано, мускатного горіху і пасти тісто з 2 столові ложки борошна, молока і бульйону. Страви готуються протягом 10 хвилин на середньому вогні, з переключеннями прощать забуваючи потужність вогня, щоб насічка розпечати.”

Лазанья готується в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 20-30 хвилин. Після цього блюдо можна витягти з духовки і насолоджуватись апетитним ароматом та смаком.

Лазанья в мультиварці

Лазанья в мультиварці

Приготування лазаньї в мультиварці – зручний і швидкий спосіб насолодитися цим італійським блюдом, не витрачаючи багато часу. Щоб приготувати смачну лазанью в мультиварці, вам знадобиться декілька інгредієнтів та нескладні кулінарні навички.

Спершу розігрійте мультиварку до потрібної температурі. Потім обсмажте в мультиварці фарш, використовуючи олію або масло.

Додайте до фаршу болоньєзе соус і тушкуйте все разом, постійно помішуючи, поки фарш не набуде готовності.

Далі знадобиться готовий тісто для лазаньї. Варто заздалегідь його приготувати або придбати в магазині. Якщо ви готуєте тісто самі, змішайте борошно з яйцями та додайте трошки солі. Замісіть тісто і розкатайте його на тонкі листи.

Для приготування соусу змішайте у каструлі масло, борошно, молоко та бульйон. Дати заміситься у соус. Тоді заберіть його з вогню.

Потім розпочніть складати шари лазаньї. Кожен шар складається з каструлі з фаршем, листів тіста та соусу. Переміжною лазанью заливають переключили на підходящий режим кулінарного приладу.

Додайте до каструлі соусу натертий мускатний горіх, орегано, сіль і перець за смаком. Змішайте соуси, щоб вони постійно перемішувались під час готування.

Затимго, прокрутоють до отримання масла шарів лазаньї: спочатку фарш, потім тісто, потім соус. Перекладайте шари до кінця, зверху мусору. Продовжуйте покладати шари, поки не закінчаться всі інгредієнти.

Зверніть увагу, що верхній шар повинен бути соусом. Поставте мультиварку на вогонь і закрийте її кришкою. Готуйте лазанью протягом 30-40 хвилин. Коли лазанья стане золотистою і готовою, приготовлене блюдо можна посипати тертим сиром або зеленню.

Тепер, коли ви знаєте, як готувати лазанью в мультиварці, необхідно приступати до процесу готування.