Дізнавачі повідомили про підозру двом мешканцям Куп’янського району, які закликали односельців до співпраці з окупантами

Зловмисники не визнавали поширення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території та публічно висловлювалися на підтримку держави-агресора.

У 2022 році під час тимчасової окупації селища Великий Бурлук Куп’янського району Харківської області жінка публічно закликала місцевих мешканців до співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора та спонукала обійняти посади у «Великобурлуцькому центрі дитячої та юнацької творчості».

Житель селища Великий Бурлук публічно закликав односельців не визнавати поширення державного суверенітету України. Він говорив, що «України тут вже немає та більше ніколи не буде. росія тут назавжди».

Дізнавачі відділення поліції № 1 Куп’янського РВП за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомили 23-річній жінці та 46-річному чоловікові про підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *