Допомагала громадянам отримувати допомогу від окупаційної влади у російських рублях: на Харківщині слідчі заочно повідомили жінці про підозру

Під час окупації міста Куп’янськ жінка обійняла посаду «виконуючої обов’язки заступника начальника Управління пенсійного фонду Харківської області».

Жінка координувала діяльність незаконно створеного управління. Погоджувала заяви від місцевих мешканців для подальшої виплати матеріальної допомоги пенсіонерам від окупаційної влади рф у російських рублях. Керувала підлеглими працівниками, надавала вказівки працівникам щодо складання поточної звітності, формування списків особових рахунків, які підлягають списанню та виплатних відомостей. Інформувала військово-цивільну адміністрацію про стан та кількість отриманих заяв пенсіонерів та виданої їм матеріальної допомоги.

Слідчі Куп’янського районного відділу поліції за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомили про підозру 46-річній жінці у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *