Поліція нагадує, що триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня цього року діє нерестова заборона відповідно до наказу Управління Держрибагентства в Харківській області. За порушення правил рибальства у період нересту передбачена кримінальна та адміністративна відповідальність.


Працівники сектору поліцейської діяльності на воді Чугуївського районного управління поліції проводять профілактичну роботу з прихильниками “тихої охоти”.

Робота поліцейських направлена на виявлення і припинення фактів вилову риби забороненими способами, риболовлі в заборонених місцях, інших порушень правил рибальства.

Наразі на водних об’єктах Харківщини повністю заборонений вилов всіх водних біоресурсів шляхом любительського, спортивного і промислового рибальства. Заборонено навігацію малих, моторних, прогулянкових вітрильних суден, прогулянкових, спортивних та швидкісних суден, а також водних мотоциклів і засобів розваг на воді. Заборона ухвалена рішенням Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 24 червня 2022 року і діятиме до закінчення дії воєнного стану.

Закликаємо громадян дотримуватися встановлених норм природоохоронного законодавства.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *