За останній тиждень по Харківській області було завдано 134 удари. Володимир Тимошко

Про наслідки чергових обстрілів Харківщини розповів в етері телеканалу «Еспресо» керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко


Начальник головного управління Нацполіції у Харківській області зазначив, що окупанти б’ють не тільки по об’єктах енергоструктури, а й по приватному сектору міста та області, де були зруйновані декілька будинків.

«В Київському районі був «приліт» по приватному сектору і за Кільцевою. Поранених та загиблих, на щастя, не було. Однак вчора, у другій половині дня, ворог завдав удару по приватному сектору міста Дергачі. Це досить велике місто, досить багато у ньому зараз мешканців, у тому числі там мешкають переселенці».

Удар по приватному сектору був завданий двома касетними боєприпасами «Торнадо-С». В результаті чого загинула жінка, 13 місцевих мешканців поранено, у тому числі дитина.

Загалом за останній тиждень ворог завдав по Харківській області 134 удари. Внаслідок цих ударів загинули сім людей, 145 поранених, з них 15 дітей. Повністю або частково зруйновано 520 об’єктів інфраструктури.

«В Харківській області, на жаль, поки не можемо протидіяти таким ударам, тому що КАБи не збиваються. За минулу добу прилетіло по області десять КАБів. Це КАБ 250 і 500, які дозволяють наносити ураження на відстані до 100 км від точки скиду».

Володимир Тимошко розповів, що правоохоронці затримали харків’янина, який розставляв відеопастки для онлайн-корегування ударів по Києву. Пріоритетними цілями ворога були теплові електростанції, лінії електропередач та енергообладнання на залізницях.

«Зловмисник орендував квартири у Києві та Харкові, виставляв там камери з віддаленим доступом, скеровував їх на ті чи інші стратегічні об’єкти, поблизу яких він орендував квартири, ну і відповідно передавав конкретні деталі ворогу. За кожною дією такої особи життя наших місцевих мешканців».

Керівник головного управління зазначив, що поліція постійно займається викриттям тих, хто допомагає ворогу. Нещодавно в апеляційній інстанції був підтверджений вирок обвинуваченому, який навів ракету на Харківську обласну військову адміністрацію 1 березня. Його встановила поліція, саме слідчі поліції розслідували це кримінальне провадження й скерували до суду.

«Ми звертаємося до громадян, якщо є певні сумніви в тому, що хтось займається такого роду діяльністю чи може займатися, не мовчіть, звертайтеся. Ми перевіряємо всю інформацію».

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *