ЮНІСЕФ допомагає жителям Харківщини в підготовці до осінньо-зимового періоду

Питання підготовки до майбутнього опалювального сезону обговорили під час зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, керівників профільних департаментів та структурних підрозділів ХОВА з представниками Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Міжнародні партнери реалізують програми з підтримки жителів деокупованих, прифронтових та прикордонних населених пунктів Харківської області. Один з проєктів – допомога мешканцям 30-кілометрової зони від лінії зіткнення в підготовці до опалювального сезону. ЮНІСЕФ визначило 9 тисяч приватних домоволодінь, які першочергово потребують підтримки. Програмою передбачено виділення коштів для придбання дров 6 тисячам родин, і ще 3 тисячам домоволодінь виділенням брикетів для опалення.

«Нині для нас пріоритетним завданням залишається підготовка до опалювального сезону, особливо на деокупованих та постраждалих територіях. Першочергово забезпечуємо коштами міжнародних донорів або паливною деревиною соціально вразливі верстви населення. Вдячні партнерам з ЮНІСЕФ за активну участь у цьому напрямку роботи. Вдосконалюємо комунікацію з профільним кластером, аби раціонально розподіляти ресурси», – зазначив Євген Іванов.

Крім того, в ЮНІСЕФ надали на потреби регіону 22 твердопаливні мобільні котельні для забезпечення теплом жителів постраждалих населениї пунктів. Обладнання отримали  16 громад області. Також ЮНІСЕФ реалізують програми з ремонту чинних газових котелень і обладнання, аби жителі регіону мали стале теплопостачання на випадок довготривалої відсутності світла.

«З переданих 22 установок вже підключено 20. Шукаємо шляхи забезпечення додатковим обладнанням найбільш вразливі райони Харківщини, та продовжуємо реагувати на потреби», – зазначила керівниця польовогу офісу ЮНІСЕФ у Харкові Джінан Рамадан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *