Харківська ОВА спільно з ЮНІСЕФ реалізує в області новий проєкт для дітей з особливими освітніми потребами

Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська в ході засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області.

«Питанню організації безбар’єрного і безпечного освітнього процесу у Харківській області надається ключове значення. Цей напрямок роботи перебуває на особистому контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. На жаль, сьогодні велика кількість дітей з особливими освітніми потребами ізольовані від суспільства та спілкування з однолітками. Вони навчаються або за індивідуальним графіком, або отримують освітні послуги в окремих спеціальних закладах. За фінансової підтримки ЮНІСЕФ, у тісній координації з Міністерством освіти і науки України, партнерстві з ХНПУ ім. Г.С. Сковороди та низкою громадських організацій у Красноградському і Лозівському районах Харківщини реалізуємо проєкт з посилення доступності освіти для дітей з особливими освітніми потребами», – зазначила Віта Ковальська.

Проєкт розрахований на чотири етапи: дослідження потреб дітей з особливими освітніми потребам; надання дітям корекційно-розвивальних послуг; створення інклюзивного освітнього середовища для навчання кожної дитини; впровадження освітньо-просвітницького курсу для сімей з дітьми з особливими освітніми потребами.

За підтримки ЮНІСЕФ для реалізації проєкту у освітніх закладах Красноградського і Лозівського району розроблено та підготовлено матеріально-технічну базу для дітей з особливими освітніми потребами, придбано меблі, друковані матеріали, програмне забезпечення. Також 400 фахівців, які пройшли відповідне навчання з перепідготовки та підвищення кваліфікації, вже працюють у громадах. За ініціативи Харківської ОВА до ХНПУ ім. Г.С. Сковороди спрямовано регіональне замовлення щодо підготовки 140 магістрів за фахом «спеціальна освіта», які по закінченню навчання надаватимуть освітні послуги у зазначених районах Харківщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *