Харківська ОВА та НАЗК посилюють співпрацю у сфері запобігання корупційних ризиків

Про це йшлося в ході зустрічі заступника голови НАЗК Сергія Гупяка та начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Сторони обговорили питання щодо розбудови доброчесної влади, органів місцевого самоврядування та виконання Державної антикорупційної програми.

«Ми простягаємо руку державним органам влади, а також органам місцевого самоврядування і говоримо, що в нас є інструменти, розроблені за нашою методологією, які спрямовані на мінімізацію корупційних ризиків у різних сферах. Сьогодні відбувся плідний діалог з керівництвом та структурними підрозділами Харківської ОВА. Особливу увагу приділили трьом основним сферам: відновлення, зведення фортифікаційних споруд, діяльність лісництв. Досвід Харківщини у процесі подолання викликів у цих сферах є важливим для НАЗК. Наша аудиторія співпраці – це громадськість, медіа, громадські організації, органи державної влади місцевого самоврядування, правоохоронці, міжнародні партнери, різні організації та проекти, в тому числі медіа. НАЗК покликане об’єднати ці сторони і спільно діяти для запобігання корупції», – сказав Сергій Гупяк.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов подякував представникам НАЗК за плідну комунікацію та увагу до важливих для регіону напрямків роботи.

«Серед деокупованих областей на Харківщині найбільша кількість зруйнованих об’єктів – перед нами стоять найбільші виклики щодо відбудови. Аналогічна ситуація і щодо будівництва фортифікаційних споруд. Нас цікавлять всі існуючі дієві механізми для запобігання корупційним ризикам. Хочу подякувати засобам масової інформації, громадським організаціям за запити й звернення, які допомагають нам демонструвати й підтримувати високий рівень відкритості. При Харківській ОВА створено робочу групу «Прозорість і підзвітність», яка дієво розглядає всі без виключення випадки, пов’язані з корупційними ризиками. Крім цього, в межах антикорупційної політики між Харківською ОВА і Національним науковим центром «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса» підписано меморандум щодо додаткової перевірки побудованих фортифікаційних споруд. Наразі перевірку пройшли вже понад 70% об’єктів.Продовжуємо працювати далі!», – наголосив Олег Синєгубов.
Наприкінці зустрічі учасники висловили наміри про подальше зміцнення співпраці та партнерство у сфері запобігання корупційним ризикам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *