Працювала в адміністрації окупантів: дізнавачі повідомили мешканці міста Балаклійської громади про підозру у колабораційній діяльності

В червні 2022 року 35-річна жінка під час тимчасової окупації Балаклеї погодилася на співпрацю з окупантами та уклала трудовий договір із незаконно створеною адміністрацією.

Фактично порушниця виконувала обовʼязки секретаря. Вона забезпечувала документообіг у відділі торгівлі та збуту, опрацьовувала кореспонденцію, яка надходила до адміністрації, та приймала заяви мешканців міста з приводу вирішення соціально-побутових питань.

В рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність) дізнавачі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури заочно повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *