На Харківщині триває ліквідація пожеж в екосистемах

Питання обговорили під час наради щодо запобігання пожеж в екосистемах області, забезпечення безпеки населених пунктів та організації заходів з евакуації під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова та за участі очільників районів, громад і лісничих господарств.

Від початку поточного року в екосистемах Харківщини виявлено 387 лісових пожеж на площі понад 13,3 тисячі гектар, в тому числі більше 149 га – верхових. Силами вогнеборців та пожежними командами лісових господарств ліквідовано 381 пожежу. Наразі в регіоні триває робота з ліквідації 6 пожеж в лісах. Основні причини – аномально висока температура повітря, сильні пориви вітру, а також наслідки обстрілів російських окупантів.

«Перед головами громад поставатиме технічне завдання – облаштування і забезпечення протипожежної безпеки населених пунктів. Необхідно продовжувати вживати заходи з метою убезпечення сіл та селищ, що перебувають в зоні ризику. Водночас, будуть завдання щодо облаштування протипожежних траншей, рвів тощо» – зазначив Олег Синєгубов. 

Водночас, триває забезпечення автоцистернами філій ДП «Ліси України» на території Харківської області, для формування пожежоохоронних загонів на деокупованих територіях. 

«Лісгоспи, що були деокуповані на Харківщині, в стадії реорганізації. Цього тижня вже будуть створені філії, між ними будуть розподілені пожежні автомобілі. Під час гасіння останніх пожеж в лісах, були залучені 10 одиниць техніки із пожежоохоронних загонів Полтавської та Дніпропетровської областей. Це значна підтримка підрозділів ДСНС», – зазначив т.в.о. начальника Управління Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Олександр Лисенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *